Vandrovčki iz DU Zagorje ob Savi so v torek, 5. aprila, prehodili del Šentiljske poti v Slovenskih goricah. Cela pot je dolga 54 km in ima 12 kontrolnih točk. Objavljamo prispevek Ivana in Olge Kos.

Pot je razgibana in dobro označena. Pohod smo začeli pri okrepčevalnici Brod ob reki Muri v Sladkem Vrhu, kjer je tretja kontrolna točka. Vodnik iz PD Paloma Sladki Vrh je organiziral prevoz z brodom do avstrijske strani in nazaj. Sledila je hoja čez industrijski kanal in navzgor v naselje Vranji Vrh (342 m) do osme kontrolne točke pri Lovskem domu Pri Heleni.

Hodili smo tudi po delu Keltske poti. Šli smo skozi naselje Šomat (346 m), Zgornje Gradišče (310 m) do sedme kontrolne točke pri kmetiji Rajšp v Spodnji Velki (352 m). Med malico smo lovili čudovite razglede po okolici. Po malo daljšem postanku za malico in počitek v vinski kleti smo nadaljevali pohod do šeste kontrolne točke pri okrepčevalnici Snežinka v Zgornji Velki (403 m). Pot smo zaključili pri cerkvi Marije Snežne, kjer je v bližini čakal avtobus. Po dogovoru z vodnikom bomo preostale kontrolne točke še obiskali.

Savus

Foto: Ivan in Olga Kos


 

Prejšnji članekSlovesno izobesili zastavo
Naslednji članekKako spite?