torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

Knjižnica Zagorje danes vabi na predstavitev pesniške zbirke Moč ljubezni Anice Klančnik. ZLU pripravlja kulinarično delavnico, v zagorski kinodvorani pa si lahko ogledate francosko dramo Benedetta.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Torek, 5. april 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju predvsem dopoldne bolj oblačno, na zahodu ni izključena kakšna kaplja dežja. Popoldne se bo tudi v zahodni polovici Slovenije delno zjasnilo. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na vzhodu do 18 °C.

Jutri bo sončno, predvsem na zahodu pa bo občasno nekaj več oblačnosti. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah možna megla. V četrtek bo nekoliko bolj oblačno kot v sredo. Oba dneva bo pihal jugozahodnik, topleje bo. V petek bo pretežno oblačno, nekaj sonca bo občasno na severovzhodu. V zahodnih in ponekod v osrednjih krajih bo občasno rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodnik.

Zapore cest

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je do 21. aprila 2022 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije območja plazenja.

Cesta Sevce–Trnovo–Sedraž–Brdce–Marno v Hrastniku je do 30. aprila 2022 popolnoma zaprta zaradi rekonstrukcije ceste.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Znojile (od 8. do 10. ure), TP Žaga Jesenovo (od 11. do 13. ure) in iz TP Korito (od 12. do 14. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Predstavitev pesniške zbirke Moč ljubezni: Anica Klančnik –Knjižnica Zagorje

Knjižnica Zagorje danes ob 19. uri vabi na predstavitev pesniške zbirke Moč ljubezni Anice Klančnik. »Njene pesmi so hvalospev ljubezni, splet občutkov in spominov na ljubečega moža. Ko človek ostane sam samcat s svojo bolečino, se šele zave in ugotovi, da je velika vrednota živeti v dvoje,« je v spremni besedi zapisala Mojca Grden. Z avtorico se bo pogovarjal Matej Strgaršek.

Kulinarična delavnica – ZLU

Zasavska ljudska univerza danes ob 10. uri v živo na lokaciji ZLU Zagorje pripravlja kulinarično delavnico, kjer bodo skupaj kuhali in pekli različne dobrote. Če radi kuhate, pečete in ustvarjate, ste dobrodošli na brezplačni delavnici, kjer bodo preskušali svoje brbončice. Vljudno vabljeni.

Cepljenje Trbovlje

V ZD Trbovlje danes med 11.30 in 15. uro cepijo proti covidu-19. S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Cepljenje Hrastnik

V ZD Hrastnik vsak torek poteka cepljenje proti covidu-19 brez predhodnega naročila. Cepijo od 15. do 16. ure s cepivom Pfizer. S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Akcija Očistimo okolje v Hrastniku

V Hrastniku se danes nadaljuje akcija Očistimo okolje. Do 21. aprila bodo tako v posameznih krajevnih skupnostih postavljeni zabojniki za kosovne odpadke. Danes lahko odpadke odložite v zabojnike na Novem Domu (Pirc), v Prapretnem (Rotar), na Frtici (pri Levcu), na Taborniški poti (Taborniški dom) v Podkraju (Ribiški dom), na Kovku (dom KS in odcep Mačkovec), v Kupški vasi in v Turjah (odcep Kovk). Jutri pa lahko odpadke odložite v zabojnike v Brdcah (vas in avtobusna postaja), na Veličkovi cesti, Koloniji (Ulica mladih borcev) in v Kladju (Kavšek).

Open Club ZMŠT

Zavod za mladino in šport Trbovlje ima vsak torek od 16. do 19. ure odprt Open Club. Prostor za mlade, v katerem so možnosti, priložnosti, dobra volja in občutek skupnosti. V klubu se pogovarjajo, razvijajo nove ideje in dogodke, včasih kreativno ustvarjajo ter delajo po inovativnih tehnikah neformalnega učenja.

Art Kum Extempore 2021 – Galerija Medija

V Galeriji Medija si lahko danes med 9. in 15. uro ogledate razstavo Art Kum Extempore 2021, ki je tokrat posvečena zasavskemu akademskemu slikarju iz Trbovelj Janezu Knezu. V letu 2021 je minilo 90 let od rojstva tega akademskega slikarja, ki je umrl pred 11 leti, bil pa je tudi pobudnik Extempora Art Kum. Razstava je na ogled do 6. aprila.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 18. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju Hrastnik od 8. do 14. ure ogledate naslednje razstave: razstavne zbirke Znamenja ob poti, stalno razstavo Lutke in lutkarji, razstavo Razvoj osnovnega šolstva v Zasavju ter občasno razstavo Sava združuje.

Benedetta

V kinodvorani KC Delavski dom Zagorje si lahko danes ob 19. uri ogledate francosko dramo Benedetta. Film, navdihnjen z resničnim življenjem lezbične opatinje Benedette Carlini, je razburljiva pripoved o veri, oblasti in seksu v renesančni Italiji. Benedetto, ki je v Cannesu požela stoječe ovacije, nasprotniki pa so jo označili za »bogokletno« in »pornografsko«, je posnel vedno provokativni Paul Verhoeven.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor