sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

V trboveljski in zagorski kinodvorani si lahko danes ogledate dva različna filma – Jaz, rdeča panda in Morbius. Je pa današnji dan tudi svetovni dan zabav.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Nedelja, 3. april 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 10 °C.

Jutri bo delno jasno s hladnim jutrom. V torek bo na na vzhodu sončno, drugod bo občasno več oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik, topleje bo.

Zapore cest

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je do 21. aprila 2022 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije območja plazenja.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MFE Obrat Trbovlje, Kovit projekti, OIC Nasipi (od 8. do 16. ure) (nadzorništvo Trbovlje).

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Kolodvor Zagorje, izvod Savska cesta (od 8. do 9. ure) (nadzorništvo Zagorje), TP Podroje, izvod Sveti Večer (od 8.30 do 10.30 ure) in iz TP Podmilj, izvod Spodnji Mamolj (od 8.30 do 14. ure) (nadzorništvo Litija).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Jaz, rdeča panda in Morbius

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ogledate dva filma – ob 17. uri sinhronizirano animirano pustolovsko komedijo Jaz, rdeča panda, ob 19. uri pa domišljijsko dramo Morbius. Film pripoveduje o biokemiku Michaelu Morbiusu, dobitniku Nobelove nagrade, ki skuša ozdraviti svojo redko krvno bolezen z eksperimentalnim postopkom, s katerim združuje učinke elektrošokov in netopirjev.

Morbius

V kinodvorani KC Delavski dom Zagorje pa si lahko danes ob 19. uri prav tako ogledate domišljijsko dramo Morbius. Film pripoveduje o biokemiku Michaelu Morbiusu, dobitniku Nobelove nagrade, ki skuša ozdraviti svojo redko krvno bolezen z eksperimentalnim postopkom, s katerim združuje učinke elektrošokov in netopirjev.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Vinko Hrovatič

Na današnji dan se je leta 1932 v Trbovljah na Posetju rodil eden najbolj plodovitih zasavskih pesnikov Vinko Hrovatič. Hrovatič je napisal 53 pesniških zbirk, 191 sonetnih vencev in več kot 10.000 aforizmov. Skoraj polovica pesniških zbirk je napisana v trboveljskem narečju, napisal pa je tudi 13 knjig oz. proznih del. Ni pa bil samo pesnik in pisatelj, lotil se je tudi likovnega ustvarjanja.

Svetovni dnevi

Svetovni dan zabav

Čeprav za dober žur človek pravzaprav sploh ne potrebuje izgovora, že od leta 1996 slavimo dan zabav, ki se ga da seveda primerno proslaviti samo z zabavo vseh zabav.

Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor