sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

V zagorskem kulturnem centru si lahko danes ogledate motivacijsko predavanje Kako biti v redu, ki ga pripravlja Aljoša Bagola. V Knjižnici Zagorje pripravljajo pogovorni večer z biatlonko Tadejo Brankovič, v Trbovljah pa se lahko udeležite Marša Tončke Čeč.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Torek, 8. marec 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju pretežno jasno. V notranjosti bo še pihal severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, najvišje dnevne od 5 do 9 °C.

Jutri in v četrtek bo pretežno jasno. Nekoliko topleje bo.

Zapore cest

Igrišče v naselju Aleša Kaple v Hrastniku je zaprto zaradi popravila mrežne ograje. Delno zaprto je tudi igrišče na Novem logu.

Cesta Trbovlje–Boben–Hrastnik je do 18. marca 2022 med 7. in 17. uro popolnoma zaprta zaradi izgradnje novega uvoza in odstranitve kamnitih previsov. V času popolne zapore je urejen obvoz po državnih in lokalnih cestah.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je do 21. aprila 2022 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije območja plazenja.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Cerovica (od 8. do 11. ure) (nadzorništvo Litija).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Predavanje Aljoša Bagola: Kako biti v redu – KC Zagorje

V Kulturnem centru Zagorje si lahko danes ob 19. uri ogledate najbolj priljubljeno motivacijsko predavanje pri nas – Kako biti v redu. Predavanje pripravlja Aljoša Bagola, slovenski kreativni direktor desetletja, Fatalni moški 2021 in avtor knjižnih uspešnic Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke ter Srečo, prosim.

Pogovorni večer s Tadejo Brankovič – Knjižnica Zagorje

V Knjižnici Mileta Klopčiča v Zagorju danes ob 19. uri pripravljajo pogovorni večer s Tadejo Brankovič, ki nas je dolga leta navduševala kot odlična in nepopustljiva biatlonka, zdaj pa s svojim knjižnim prvencem Peta olimpijada. Tadeja ima bogate športne izkušnje s kar štirih zimskih olimpijskih iger, zagotovo pa je bila zanjo še mnogo težja preizkušnja, ko se je spopadla s peto olimpijado – z rakom. Tako kot je nekoč premagovala tekmice, zdaj premaguje bolezen. Z gostjo se bo pogovarjal Igor Gošte.

Marš Tončke Čeč

SuperRaufnk, društvo za promocijo družbene enakopravnosti, danes ob 18. uri pripravlja Marš Tončke Čeč. Z maršem po mestnem jedru bodo opozorili na pomen delavskega povezovanja in družbene enakosti na vseh ravneh: za enakopraven položaj žensk, za ohranitev pravice odločanja o lastnem telesu in proti nasilju nad ženskami. V luči položaja žensk v družbi danes in nekoč bodo poudarili podatek, da so dan delovnih žena prvič v Evropi praznovali leta 1911 ravno v Trbovljah.

Open Club ZMŠT

Zavod za mladino in šport Trbovlje ima vsak torek od 16. do 19. ure odprt Open Club. Prostor za mlade, v katerem so možnosti, priložnosti, dobra volja in občutek skupnosti. V klubu se pogovarjajo, razvijajo nove ideje in dogodke, včasih kreativno ustvarjajo ter delajo po inovativnih tehnikah neformalnega učenja.

Cepljenje Hrastnik

V ZD Hrastnik vsak torek poteka cepljenje proti covidu-19 brez predhodnega naročila. Cepijo od 15. do 16. ure s cepivom Pfizer. S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Razstava Čarobno vesolje Društva zasavskih klekljaric Srčevke – KC Litija

V Kulturnem centru Litija si lahko do 31. marca 2022 ogledate razstavo Čarobno vesolje, ki so jo pripravile članice Društva zasavskih klekljaric Srčevke. Ideja za projekt je nastala na pohodu po Orionovi poti, ki poteka v okolici Jurkloštra. Umetnice so tako ustvarile čipke ozvezdij in horoskopov. Čipke so narejene po vzorcih različnih avtoric iz skoraj cele Evrope, ozvezdja pa so avtorske čipke.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 18. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju Hrastnik od 8. do 14. ure ogledate naslednje razstave: razstavne zbirke Znamenja ob poti, stalno razstavo Lutke in lutkarji, razstavo Razvoj osnovnega šolstva v Zasavju ter občasno razstavo Sava združuje.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Dan Združenih narodov za pravice žensk in mednarodnega miru

Leta 1977 je Generalna skupščina države članice spodbudila, naj v skladu s svojimi zgodovinskimi in nacionalnimi tradicijami ter navadami, katerikoli dan v letu razglasijo za dan Združenih narodov za pravice žensk in mednarodnega miru. Države so bile pozvane, naj si prizadevajo za ustvarjanje boljših pogojev za izkoreninjenje diskriminacije žensk ter za njihovo boljšo vključitev v družbeni razvoj. Ta poziv se je zgodil takoj po začetku mednarodnega leta ženske (1975) ter OZN desetletja ženske (1976–1985). OZN je začel 8. marec slaviti kot mednarodni dan žena leta 1975.

Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor