torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Trboveljčanke druge

V soboto, 5. marca, si je ekipa Dekliškega nogometnega kluba Trbovlje priborila drugo mesto na največjem mednarodnem dekliškem tekmovanju v Sloveniji.

V starostni kategoriji do 13 let je sodelovalo 14 ekip.  V predtekmovanju so bile Trboveljčanke uspešnejše od avstrijske in hrvaške ekipe. Po drugem mestu v skupini so se dekleta v četrtfinalu pomerila z zelo uspešnimi dekleti iz hrvaške Istre, ki so predtekmovanje zaključile z gol razliko 31:1. Kljub poškodbi vratarke so se Zasavke neusmiljeno borile in z neodločenim 1 : 1 poskrbele za dodatno napetost. O nadaljevanju tekmovanja so tako odločale sedemmetrovke. Po uspešno prestreženi žogi se jim je odprla pot v polfinale, kjer so z rezultatom 1 : 0 premagale ekipo Pomurje Beltinci. V finalu so se pomerile še z ekipo Radelj in se na koncu veselile drugega mesta.

Za ekipo DNK Trbovlje so pod vodstvom trenerja Hajrudina Ibrakića zaigrale: Eva Muratovič (4 zadetki), Lina Povše (1), Sara Glavač (1), Brina Šprajc, Patricija Podrenk, Erna Dedić, Klara Hančič, Brina Rajh, Aiša Velić in Lea Pančur (ŽNK Žalec).

Nogometašice so pokazale, da so več kot pripravljene na nadaljevanje spomladanskega dela lige NZS DU13, kjer so jesenski del zaključile na odličnem tretjem mestu. V klubu upajo, da bodo v svoje vrst privabile še več deklet, ki bi si želele kvalitetno preživeti svoj prosti čas in postati del te uspešne ekipe.

Savus

Foto: DNK Trbovlje


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor