V zagorski in trboveljski kinodvorani si lahko danes ogledate družinsko pustolovščino Veliki rdeči pes Clifford, v Trbovljah pa še znanstvenofantastično pustolovščino Spider Man: Daleč od doma.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Nedelja, 23. januar 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju sprva zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo na zahodu. Po nižinah bo nastalo nekaj nizke oblačnosti. Čez dan se bo v zahodnem in osrednjem delu Slovenije razjasnilo. Oblačno bo ostalo na vzhodu, kjer bodo občasno rahle padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, najvišje dnevne od 3 do 8 °C.

Jutri bo večinoma oblačno. V vzhodni Sloveniji bo rahlo snežilo. V torek kaže na suho vreme.

Zapore cest

Na cesti Hrastnik–Šmarjeta je do 5. februarja 2022 urejen izmenično enosmerni promet (pomična zapora) zaradi urejanje zaščite pred padajočim kamenjem.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je do 21. aprila 2022 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije območja plazenja.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik (odsek Rinaldo–Hrastnik) je popolna zapora ceste zaradi urejanja ceste skozi Boben. Urejanje ceste je prilagojeno urniku šolskega avtobusa. Cesta se zapre takoj po vožnji avtobusa v šolo, okrog 7.15 ure. Cesta je popolnoma zaprta do 17. ure popoldan, razen okrog 12. in 13. ure, ko ponovno vozi šolski avtobus. Avtobusu se lahko priključijo tudi ostala vozila, ki peljejo v isto smer.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Veliki vrh, izvod Lesjački (od 8.30 do 13.30 ure) (nadzorništvo Litija) in iz TP Toplice, izvod Podvine (od 12. do 13. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Veliki rdeč pes Clifford in Spider Man: Daleč od doma

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ogledate dva filma – ob 17. uri družinsko pustolovščino Veliki rdeči pes Clifford, ob 19. uri pa akcijsko znanstvenofantastično pustolovščino Spider Man: Daleč od doma. Po dogodkih z Maščevalci gre Peter Parker s prijatelji na počitnice v Evropo. Toda njihov mirni oddih bo prekinil nevarni Mysterio.

Veliki rdeči pes Clifford

V kinodvorani KC Delavski dom Zagorje pa si lahko danes ob 17. uri prav tako ogledate družinsko pustolovščino Veliki rdeči pes Clifford. Ko si srednješolka Emily Elizabeth zaželi, da bi njen majhen, rdeč kužek zrasel v velikega in mogočnega psa, ne pričakuje, da bo v svojem majhnem stanovanju v New Yorku našla dvanajst metrov visokega psa. V prizadevanju, da bi zadržala svojega ljubljenčka, se Emily odloči poiskati čarobnega oskrbnika živali, za katerega upa, da bo lahko Clifforda vrnil v normalno velikost. Film je sinhroniziran v slovenščino.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus