Delavski dom Trbovlje danes pripravlja četrti otroški abonma, v sklopu katerega bodo predvajali otroško filmsko predstavo Škratki. V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ogledate še dva filma – Sladičeva pica in Krik, v Zagorju pa 355.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sobota, 15. januar 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju pretežno jasno, po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, v mraziščih Notranjske do -10, najvišje dnevne od 3 do 7 °C.

Jutri se bo nadaljevalo precej jasno vreme, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. V ponedeljek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

Zapore cest

Na cesti Sopota–Podkum–Zagorje v Podkumu je do 18. januarja 2022 med 7. in 17. uro urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje optičnega omrežja Rune Slovenija.

Na cesti Hrastnik–Šmarjeta je do 5. februarja 2022 urejen izmenično enosmerni promet (pomična zapora) zaradi urejanje zaščite pred padajočim kamenjem.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je do 21. aprila 2022 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije območja plazenja.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik (odsek Rinaldo–Hrastnik) je popolna zapora ceste zaradi urejanja ceste skozi Boben. Urejanje ceste je prilagojeno urniku šolskega avtobusa. Cesta se zapre takoj po vožnji avtobusa v šolo, okrog 7.15 ure. Cesta je popolnoma zaprta do 17. ure popoldan, razen okrog 12. in 13. ure, ko ponovno vozi šolski avtobus. Avtobusu se lahko priključijo tudi ostala vozila, ki peljejo v isto smer.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes in jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Otroški abonma: filmska predstava Škratki – DD Trbovlje

Delavski dom Trbovlje danes ob 10.30 uri pripravlja četrti otroški abonma, v sklopu katerega pripravljajo ogled filmske predstave Škratki. Živahni mali škratki jo mahnejo iz podzemlja, kamor so jih pregnali ljudje. Med odkrivanjem zanimivega sveta pekarne mimogrede pomagajo peku, ki se je skregal z bratom, in odkrijejo svoje škratovsko poslanstvo. Cena vstopnice je 3,5 evre.

Dnevi cepljenja v Zasavju

V cepilnih centrih vseh treh zasavskih zdravstvenih domov (ZD Hrastnik, Trbovlje in Zagorje) med 13. in 15. januarjem pripravljajo akcijo Dnevi cepljenja. Cepite se lahko vsak dan med 8. in 20. uro. S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Sladičeva pica in Krik

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ogledate dva filma – ob 17. uri komično dramo Sladičeva pica (zgodba o odraščanju Alana Kane in Gary Valentine v San Fernando Valley 1973), ob 19.30 uri pa grozljivko Krik. Petindvajset let po nizu brutalnih umorov v tihem mestu Woodsboro si je novi morilec nadel masko in pričel napadati skupino najstnikov, da bi obudil skrivnosti iz smrtonosne preteklosti mesta. Zgodba novega dela spremlja mlado žensko, ki se vrača v svoj rodni kraj, kjer pa ugotovi, da so grozljivi umori povezani z razvpitim zamaskiranim serijskim morilcem.

355

V kinodvorani KC Delavski dom Zagorje pa si lahko danes ob 19. uri ogledate akcijski film 355. Sanjska ekipa vrhunskih ženskih igralk se je združila v napetem in izvirnem pristopu k žanru vohunjenja v akciji z naslovom 355. Igrajo: Jessica Chastain, Lupita Nyongo in Diane Kruger.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Sergej Kraigher

Na današnji dan je leta 2001 v Ljubljani umrl slovenski politik in partizan prvoborec Sergej Kraigher. Bil je prvi predsednik Predsedstva SR Slovenije (1974–1979), poročen pa je bil s Hrastničanko Lidijo Šentjurc, slovensko revolucionarko, političarko in narodno herojinjo.

Svetovni dnevi

Dan jagodnega sladoleda

Če kaj, potem si svoj praznik vsekakor zasluži jagodni sladoled, ki so ga menda izumili leta 1813. Čast mu izkažete tako, da ga ves dan jeste. Lahko ga pa tudi sami naredite. Mimogrede, če jagodni sladoled ni vaš najljubši, imate 23. julija praznik vaniljevega sladoleda, 26. julija pa dan sladoleda kar tako. Lahko pa seveda proslavljate vse tri.

Savus