Danes se v Zasavju ne dogaja prav veliko. V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko ogledate filma Spider Man: Daleč od doma in Matrica: Obuditev, v kinodvorani KC Delavski dom Zagorje pa film Sladičeva pica.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sobota, 8. januar 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju zjutraj in dopoldne zmerno do pretežno oblačno in po nekaterih nižinah v notranjosti megleno. Popoldne bo več sončnega vremena. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 3 °C.

Jutri se bo pooblačilo, v notranjosti bo občasno rahlo snežilo. Zjutraj bo po nižinah v notranjosti še megla. Hladno bo. V ponedeljek kaže na večinoma suho vreme, čez dan se bo delno zjasnilo.

Zapore cest

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je do 21. aprila 2022 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije območja plazenja.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik (odsek Rinaldo–Hrastnik) je popolna zapora ceste zaradi urejanja ceste skozi Boben. Urejanje ceste je prilagojeno urniku šolskega avtobusa. Cesta se zapre takoj po vožnji avtobusa v šolo, okrog 7.15 ure. Cesta je popolnoma zaprta do 17. ure popoldan, razen okrog 12. in 13. ure, ko ponovno vozi šolski avtobus. Avtobusu se lahko priključijo tudi ostala vozila, ki peljejo v isto smer.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes in jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobava električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 9. do 12. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Spider Man: Daleč od doma in Matrica: Obuditev

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ogledate dva filma – ob 17. uri Spider Man: Daleč od doma, ob 19.45 uri pa Matrica: Obuditev. Kultna franšiza končno dobiva svoje nadaljevanje. V vlogah Nea in Trinity sta se ponovno združila izjemna Keanu Reeves in Carrie-Anne Moss, film pa je režirala Lana Wachowski.

Sladičeva pica

V kinodvorani Delavskega doma Zagorje pa si lahko danes ob 19. uri ogledate komedijo Sladičeva pica. Alana in Gary se prvič srečata na fotografiranju na njegovi srednji šoli. Alana ni več študentka, temveč mlada ženska, ki se želi dokazati kot pomočnica fotografa. Gary se je že uveljavil kot igralec – in to ji takoj pove, da bi nanjo naredil vtis. Njegova nadnaravna samozavest jo zabava in navduši in tako vzpostavita iskren, pa tudi malce neroden, odnos.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Franc Vresk

Na današnji dan je leta 1943 v poslednji bitki Pohorskega bataljona na Osankarici umrl narodni heroj Franc Vresk. Pokopan je s padlimi soborci na centralnem pokopališču v Gradcu, kamor so Nemci prepeljali njegovo truplo. Za narodnega heroja so ga razglasili leta 1953.

Jože Menih Rajko

Na današnji dan je leta 1943 v poslednji bitki Pohorskega bataljona na Osankarici umrl tudi partizan, narodni heroj in politkomisar Jože Menih Rajko. Po njem se imenuje Osnovna šola narodnega heroja Rajka Hrastnik. Za narodnega heroja so ga razglasili leta 1953.

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus