Zavod za mladino in šport Trbovlje danes pripravlja celodnevno klub ustvarjalnico, na kateri bodo okrasili skupen prostor KLUB. Nadaljujejo tudi s počitniškimi dejavnostmi za otroke Hura prosti čas. V Trbovljah in Hrastniku pa se lahko danes cepite s cepivom Pfizer.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Torek, 26. oktober 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju pretežno oblačno, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo možen rahel dež. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 11 °C.

Jutri bo delno jasno, zjutraj in dopoldne se bo po nižinah zadrževala megla ali nizka oblačnost. Tudi v četrtek bo suho vreme.

Zapore cest

Cesta Zagorje–Litija je do 20. novembra občasno popolnoma zaprta. Občasna popolna zapora lahko traja do 30 minut.

Lokalna cesta Gabrsko–Odcep v Rovte bo danes od 7. do 18. ure popolnoma zaprta zaradi izgradnje kanalizacijskega omrežja. Popolnoma zaprta bo tudi javna pot do Hernausa, in sicer od 7. do 17. ure.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje bo do 10. novembra urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije plazu v Knezdolu.

Od 17. avgusta velja popolna zapora makadamskega parkirišča pri Godbenem domu Trbovlje zaradi energetske sanacije. Zaprta sta tudi pločnika na obeh straneh objekta (ob regionalni cesti in ob javni poti).

Na cesti Trbovlje–Hrastnik (odsek Rinaldo–Hrastnik) je popolna zapora ceste zaradi urejanja ceste skozi Boben. Urejanje ceste je prilagojeno urniku šolskega avtobusa. Cesta se zapre takoj po vožnji avtobusa v šolo, okrog 7.15 ure. Cesta je popolnoma zaprta do 17. ure popoldan, razen okrog 12. in 13. ure, ko ponovno vozi šolski avtobus. Avtobusu se lahko priključijo tudi ostala vozila, ki peljejo v isto smer.

Lokalna cesta Litija–Sava je od 23. julija do 30. oktobra od 7. do 17. ure delno zaprta zaradi gradnje jaška.

Lokalna cesta Podšentjur–Pogonik v Litiji je do 31. oktobra 2021 popolnoma zaprta zaradi ureditve kolesarske poti.

Lokalna cesta Litija–Sava je na odseku Smrekarica delno zaprta zaradi rekonstrukcije ceste. Delna zapora bo do 30. oktobra, vsak dan med 6. in 18. uro.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Izlake, izvod Medijske toplice, novo naselje (od 8. do 10. ure) in iz TP Prhovec, izvod Cukjati (od 11. do 14. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Konjšek, izvod Gasilski dom (od 8. do 10. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Celodnevna klub ustvarjalnica ZMŠT

Zavod za mladino in šport Trbovlje danes od 9. do 15. ure pripravlja celodnevno klub ustvarjalnico, kjer lahko kvalitetno preživite svoj prosti čas. Vabljeni ste vsi mladi, ki si želite pomagati okrasiti skupni prostor KLUB! Lahko pomagate pri ustvarjanju, ali pa samo pridete pogledat za 15 minut – v vsakem primeru ste dobrodošli! Prijave so obvezne na tjasa.golob@zmst.si

Predavanje Gibanje – Kdaj, koliko in zakaj?

Zavod za mladino in Šport Trbovlje danes ob 18. uri pripravlja predavanje o gibanju – kdaj, koliko in zakaj. Predavanje bo potekalo preko platforme Zoom, vodila pa ga bo Neža Patricija Kurnik, ki bo predstavila smernice glede gibanja različnih starostnih skupin mladih. Korona je namreč pustila posledice na telesnih sposobnostih otrok in mladih, zato je naša naloga, da jim omogočimo čim več gibanja.

Cepljenje Hrastnik

V ZD Hrastnik vsak torek poteka cepljenje proti covid-19 brez predhodnega naročila. Cepili bodo od 15. do 17. ure s cepivom Pfizer. S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Cepljenje Trbovlje

V ZD Trbovlje bodo danes ponovno cepili proti covid-19 brez predhodnega naročila. Od 15. do 16. ure bodo cepili s cepivom Pfizer. Cepili bodo v prostorih bivše optike (vhod s parkirišča). S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument s sliko.

Hura prosti čas ZMŠT

Zavod za mladino in šport Trbovlje v času jesenskih počitnic (od 25. do 28. oktobra) ponovno pripravlja program Hura prosti čas, ki bo v športni dvorani Polaj. Od ponedeljka do četrtka od 9. do 13. ure se lahko otroci stari med 6 in 14 let udeležite športnega programa. Polovica časa bo namenjena igram z žogo, drugi del pa bo namenjen drugim športnim aktivnostim. Otroci bodo imeli vsak dan tudi brezplačno malico. Program je brezplačen.

Čvekava kava MC ZoS

Med šolskimi počitnicami v Mladinskem centru Zagorje ponovno pripravljajo vsem poznano aktivnost Čvekava kava. Ta bo potekala od 25. 28. oktobra med 10. in 13. uro v prostorih Mladinskega centra Zagorje. Vljudno vabljeni na kavo, čaj, kakšen prigrizek, pogovor in na igranje družabnih iger, ki jih imajo v MC ZOS ogromno. Se vidimo med počitnicami!

Likovna razstava Matica Kosa – Galerija Medija

V Galeriji Medija si lahko danes od 9. do 15. ure ogledate likovno razstavo Matica Kosa. Matic Kos, magister likovne umetnosti, je samosvoja ustvarjalna osebnost. V svojih delih prepleta odlično poznavanje zgodovine umetnosti, se zaustavlja pri modernističnih tendencah 20. stoletja in se sooča z izzivi ter možnostmi sodobnosti. Razstava je na ogled do 22. novembra.

Razstava Sava združuje – Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju v Hrastniku ogledate občasno razstavo Sava združuje, ki bo na ogled vse do avgusta 2022. Ogledate si jo lahko od 8. do 14. ure. Razstavo so pripravili trije slovenski muzeji, ki imajo Savo v svojem imenu – Gornjesavski muzej Jesenice, Zasavski muzej Trbovlje in Posavski muzej Brežice. Vsak muzej predstavlja, kako so živeli ljudje ob Savi v tej regiji. Za Zasavski muzej Trbovlje je vsebine (fotografije, panoje s teksti in razstavne eksponate) pripravila Jana Mlakar Adamič.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus