ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

Danes se v Zasavju ne dogaja prav veliko. Edini dogodek, ki smo ga zabeležili, je šahovsko tekmovanje 19. Pozničev memorial, ki ga v stekleni dvorani KC Delavski dom Zagorje pripravlja Šahovski klub Zagorje.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Nedelja, 5. september 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju bo sončno. Pihal bo vzhodni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25 °C.

V ponedeljek in torek bo večinoma sončno.

Zapore cest

Na cesti Latkova vas–Trbovlje bo do 12. oktobra urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije plazu v Knezdolu.

Od 17. avgusta velja popolna zapora makadamskega parkirišča pri Godbenem domu Trbovlje zaradi energetske sanacije. Zaprta sta tudi pločnika na obeh straneh objekta (ob regionalni cesti in ob javni poti).

Na cesti Železokrivnica–Nasipi v Trbovljah bo do 15. septembra, vsak dan od 7. do 17. ure, delna zapora ceste zaradi del pri izvajanju projekta infrastrukturna posodobitev obrtno industrijske cone Nasipi. Promet poteka po enem voznem pasu, zapora je označena z ustrezno signalizacijo.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik bo do 13. septembra v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije poškodovane brežine.

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik je popolna zapora ceste na odseku Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije in ureditve priključka za kamnolom. Odsek ceste uvoz v kamnolom bo zaprt od 7. do 17. ure. Cesta se odpira vsako polno uro za 10 minut. Od 17. do 7. ure naslednjega dne je omenjeni odsek ceste normalno prevozen.

Lokalna cesta Litija–Sava je od 23. julija do 30. oktobra od 7. do 17. ure delno zaprta zaradi gradnje jaška.

Lokalni cesti Grbin–Pleskovec in Pleskovec–Gradiške Laze–Jablanica v Litiji sta od 21. julija do 4. oktobra delno zaprti zaradi gradnje širokopasovnega optičnega omrežja Rune.

Lokalna cesta Podšentjur–Pogonik v Litiji bo do 31. oktobra 2021 popolnoma zaprta zaradi ureditve kolesarske poti.

Lokalna cesta Litija–Sava je na odseku Smrekarica delno zaprta zaradi rekonstrukcije ceste. Delna zapora bo do 30. oktobra, vsak dan med 6. in 18. uro.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih izklopov električne energije.

Jutri bo prekinjena dobava električne energije odjemalcev, ki so oskrbovani iz TP Kresnice vas, izvod Kresniški vrh (od 8. do 13. ure) (nadzorništvo Litija) in iz TP Brdce, Kupec (od 12. do 14. ure) (nadzorništvo Hrastnik).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

19. Pozničev memorial Zagorje

Šahovski klub Zagorje ob Savi danes ob 9.30 uri pripravlja šahovsko tekmovanje 19. Pozničev memorial. Tekmovanje bo v stekleni dvorani KC Delavski dom Zagorje. Igrali bodo po sistemu Švicar, 9 kol, tempo 7’+3”, sodnik pa bo Marko Jurič. Vsak igralec mora prinesti brezhibno elektronsko šahovsko uro. Za udeležbo na tekmovanju je obvezen pogoj PCT.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus


 

Isti avtor