Danes vas lahko po razstavi Laibach 4 dekade popelje kar ustanovni član skupine Jani Novak. Ljubitelji odbojke na mivki pa se lahko udeležite turnirja, ki bo na igrišču Partizan v Trbovljah. Mladinski center Hrastnik pripravlja mini gledališče, VGC in ZLU pa vesele urice s triki.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Torek, 24. avgust 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju sprva precej jasno, po nižinah v notranjosti bo marsikje megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo posamezne kratkotrajne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24 °C.

Zapore cest

Od 17. avgusta velja popolna zapora makadamskega parkirišča pri Godbenem domu Trbovlje zaradi energetske sanacije. Zaprta sta tudi pločnika na obeh straneh objekta (ob regionalni cesti in ob javni poti).

Ob regionalni cesti Bevško–Trbovlje je od 23. do 27. avgusta delna zapora hodnika za pešce zaradi zamenjav stavbnega pohištva na naslovu Vodenska cesta 44. Zapore so označene z ustrezno signalizacijo.

Na cesti Železokrivnica–Nasipi v Trbovljah bo do 15. septembra, vsak dan od 7. do 17. ure, delna zapora ceste zaradi del pri izvajanju projekta infrastrukturna posodobitev obrtno industrijske cone Nasipi. Promet poteka po enem voznem pasu, zapora je označena z ustrezno signalizacijo.

Na cesti Hrastnik–Šmarjeta je vsak dan od 7. do 17. ure delna zapora ceste zaradi gradnje kanalizacijskega priključka. Promet je urejen izmenično.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije poškodovane brežine.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je zaradi gradnje skate parka Ledenica v Trbovljah oviran promet.

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik je od 5. julija do 1. septembra popolna zapora ceste na odseku Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije in ureditve priključka za kamnolom. Odsek ceste uvoz v kamnolom bo zaprt od 7. do 17. ure. Cesta se bo odpirala vsako polno uro za 10 minut. Od 17. do 7. ure naslednjega dne bo omenjeni odsek ceste normalno prevozen.

Lokalna cesta Litija–Sava je od 23. julija do 30. oktobra od 7. do 17. ure delno zaprta zaradi gradnje jaška.

Lokalni cesti Grbin–Pleskovec in Pleskovec–Gradiške Laze–Jablanica v Litiji sta od 21. julija do 4. oktobra delno zaprti zaradi gradnje širokopasovnega optičnega omrežja Rune.

Lokalna cesta Podšentjur–Pogonik v Litiji bo do 31. oktobra 2021 popolnoma zaprta zaradi ureditve kolesarske poti.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Sedraž, šola (od 8. do 12. ure) (nadzorništvo Hrastnik), TP Korito (od 8. do 9. ure) in  TP Strahovlje, nizkonapetostno omrežje Markelj (od 11. do 14. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Jutri bo prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Pustov mlin in kamnolom Draga (od 8. do 13. ure) (nadzorništvo Litija) in TP obrtna cona Boben, polnilnica Petrol (od 9. do 14. ure) (nadzorništvo Hrastnik).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Vodena razstava Laibach 4 dekade

Zasavski muzej Trbovlje bo danes ob 18. uri pripravil voden ogled po občasni razstavi Laibach 4 dekade, po kateri vas bo popeljal ustanovni član skupine Jani Novak. Ta bo med in po vodstvu na voljo tudi za kakršna koli vprašanja o razstavi in o delovanju skupine.

Odbojka na mivki Trbovlje

Da poletje ne bo zgolj poležavanje v senci, Zavod za mladino in šport Trbovlje danes od 16. do 20. ure na športnem igrišču Partizan pripravlja turnir v igranju odbojke na mivki.

Vesele urice s triki Trbovlje

Večgeneracijski center Zasavje in Zasavska ljudska univerza danes ob 9. uri za otroke pripravljata vesele urice s triki. Te bodo pri Rudarskem domu v Trbovljah.

Mini gledališče MCH

Mladinski center Hrastnik danes pripravlja mini gledališče.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v galeriji Medija v Zagorju od 9. do 15. ure, v galeriji Delavskega doma Hrastnik od 18. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus


 

Prejšnji članekLara Logar in Tej Logar v reprezentanci
Naslednji članekPokal Občine Zagorje