Danes lahko na mestni ploščadi poslušate kvartet Kvatropirci, ki vam bodo prepevali slovenske pop-rock uspešnice. Če ste ljubitelji klasične glasbe, pa se lahko v Podkumu udeležite drugega koncerta festivala Ursus – Zvoki legend. V Trbovljah vas čakata cepivi Janssen in Pfizer ter igre z vodnimi baloni.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Petek, 20. avgust 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju pretežno jasno, ponekod v severnih krajih pa občasno zmerno oblačno. Pihal bo šibak jugovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, v mraziščih Notranjske okoli 5, najvišje dnevne od 24 do 27 °C.

V soboto in nedeljo bo precej jasno z najvišjimi dnevnimi temperaturami do okoli 30 stopinj, jutra pa bodo ostala bolj sveža. V soboto popoldne bo na severu možna kakšna vročinska nevihta.

Zapore cest

Od 17. avgusta velja popolna zapora makadamskega parkirišča pri Godbenem domu Trbovlje zaradi energetske sanacije. Zaprta sta tudi pločnika na obeh straneh objekta (ob regionalni cesti in ob javni poti).

Ob regionalni cesti Bevško–Trbovlje je od 16. do 20. avgusta delna zapora hodnika za pešce zaradi zamenjav stavbnega pohištva na naslovu Vodenska cesta 43. Zapore so označene z ustrezno signalizacijo.

Na cesti Železokrivnica–Nasipi v Trbovljah bo do 15. septembra, vsak dan od 7. do 17. ure, delna zapora ceste zaradi del pri izvajanju projekta infrastrukturna posodobitev obrtno industrijske cone Nasipi. Promet poteka po enem voznem pasu, zapora je označena z ustrezno signalizacijo.

Na cesti Hrastnik–Šmarjeta je pri nekdanjem GD Hrastnik vsak dan od 7. do 17. ure delna zapora ceste zaradi gradnje kanalizacijskega priključka. Promet je urejen izmenično.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije poškodovane brežine.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je zaradi gradnje skate parka Ledenica v Trbovljah oviran promet.

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik je od 5. julija do 1. septembra popolna zapora ceste na odseku Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije in ureditve priključka za kamnolom. Odsek ceste uvoz v kamnolom bo zaprt od 7. do 17. ure. Cesta se bo odpirala vsako polno uro za 10 minut. Od 17. do 7. ure naslednjega dne bo omenjeni odsek ceste normalno prevozen.

Lokalna cesta Litija–Sava je od 23. julija do 30. oktobra od 7. do 17. ure delno zaprta zaradi gradnje jaška.

Lokalni cesti Grbin–Pleskovec in Pleskovec–Gradiške Laze–Jablanica v Litiji sta od 21. julija do 4. oktobra delno zaprti zaradi gradnje širokopasovnega optičnega omrežja Rune.

Lokalna cesta Podšentjur–Pogonik v Litiji bo do 31. oktobra 2021 popolnoma zaprta zaradi ureditve kolesarske poti.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Šentlambert, Jarše, Špital, Senožeti, Kolk, Mošenik (od 8. do 14. ure), TP Razpotje, izvod proti gradu (od 9. do 12. ure) (nadzorništvo Zagorje) in TP Veliki vrh, izvod Lesjački (od 8. do 12. ure) (nadzorništvo Litija).

Jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih izklopov električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Kvatropirci Zagorje

Danes bo na mestni ploščadi v Zagorju še zadnja izmed štirih prireditev Petkovih poletnih večerov. Ob 20. uri bodo tam nastopili Kvatropirci, ki bodo prepevali največje slovenske pop-rock uspešnice. Skupino Kvatropirci sestavljajo štirje fantje – basist Matej Kocen, baritonist Jure Jaklič in tenorista Samo Kališnik ter Tomaž Krt. Vstop je prost, obvezen pa je pogoj PCT.

Modna revija Made in Zagorje

Na mestni ploščadi v Zagorju bodo danes ob 19. uri pripravili modno revijo Davida Bacalija Made in Zagorje, kar pomeni, da so vse izdelke naredili Zagorjani. Od 17. do 21. ure bo tam tudi tržnica oblikovalcev.

Festival Ursus – koncert Zvoki legend

Umetniški vodja in flavtist Marko Zupan danes pripravlja drugega izmed treh glasbenih koncertov festivala Ursus – Zvoki legend. Ta bo ob 19. uri na Domačiji Medved v Podkumu. Na koncertu bosta zaigrala zakonca Jure Gradišnik na trobenti in Maria Gamboz Gradišnik na harfi, ki nastopata na različnih festivalih in koncertih po Evropi. Cena vstopnice je deset evrov.

Cepljenje Trbovlje

Danes bodo v ZD Trbovlje cepili nenaročene osebe proti Covid-19. Cepili bodo s cepivi Pfizer in Janssen (Johnson & Johnson) od 9. do 14. ure v prostorih bivše optike (vhod s parkirišča):

Pidžama galama MC ZoS

Danes lahko ponovno prenočite v Mladinskem centru Zagorje ob Savi, saj tam ob 20. uri pripravljajo pidžamo galamo. Vstop je prost.

Ples marjetic Zagorje

Večgeneracijski center Zasavje in Zasavska ljudska univerza ob 10. uri pripravljata ustvarjalno delavnico Ples marjetic. Ta bo pred Graščino v Zagorju. Vstop je prost.

Poletne aktivnosti v KS Podkum

Društvo prijateljev mladine Zagorje in Mladinski center Zagorje danes ob 9. uri pripravljata poletne aktivnosti za otroke v KS Podkum. Te se bodo odvijale na športnem igrišču v Podkumu. Vstop je prost.

Igre z vodnimi baloni DPM Trbovlje

Na Društvu prijateljev mladine (DPM) Trbovlje danes ob 9. uri za otroke pripravljajo igre z vodnimi baloni. Te bodo pri Rudarskem domu.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v galeriji Medija v Zagorju od 9. do 15. in 16. do 19. ure, v galeriji Delavskega doma Hrastnik od 18. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Virtualni dnevni center MC ZoS

V Mladinskem centru Zagorje imajo vsak petek od 15. do 21. ure odprta vrata. Smeh. Nore ideje. Sproščeno druženje. Družabne namizne igre. Glasba. Zanimive debate. Mladi. Prigrizki. Klepet ob čaju. Miselne igre. Lahko pridete tudi s svojo idejo oziroma igro, ob kateri se bodo vsi zabavali. Vabljeni vsi, tudi tisti, ki še niste bili v MC ZoS!

Soba pobega 2: Brez izhoda (Escape Room: Tournament of Champions)

Danes si lahko ob 18. uri v kinodvorani Delavskega doma Trbovlje ogledate akcijsko grozljivko Soba pobega 2: Brez izhoda. Film je nadaljevanje kino uspešnice in psihološkega trilerja, ki je pognal strah v kosti občinstvom po vsem svetu. Tokrat se šest nezavestnih oseb znajde zaklenjenih v drugem nizu sob pobega in postopno odkrijejo, kaj imajo skupnega za preživetje. Potem ko združijo moči z dvema preživelima iz prejšnjega dela, kmalu odkrijejo, da so vsi že igrali to igro.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni v koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva

Savus


 

Prejšnji članekAkrobati
Naslednji članekJure in Maria Gamboz Gradišnik