Danes lahko za slovenske olimpijce navijate tudi v Zagorju, kjer bo Val 202 na velikem zaslonu prenašal in komentiral tekme. Na olimpijskih igrah boste lahko danes spremljali Darka Jorgića. V Zagorju si lahko ogledate zgodovinsko dramo Dragi tovariši, v Trbovljah pa animirano avanturo Kapitan Sabljezobi in čarobni diamant.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Torek, 27. julij 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju spremenljivo oblačno. Zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji se bodo pojavljale plohe in nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, najvišje dnevne od 27 do 32 °C.

V sredo in četrtek bo sončno in spet bolj vroče. Ponekod bo še pihal jugozahodnik.

Zapore cest

Lokalni cesti Grbin–Pleskovec in Pleskovec–Gradiške Laze–Jablanica v Litiji bosta od 21. julija do 4. oktobra delno zaprti zaradi gradnje širokopasovnega optičnega omrežja Rune.

Lokalna cesta Podšentjur–Pogonik v Litiji bo do 31. oktobra 2021 popolnoma zaprta zaradi ureditve kolesarske poti.

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik bo od 5. julija do 1. septembra popolna zapora ceste na odseku Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije in ureditve priključka za kamnolom. Odsek ceste uvoz v kamnolom bo zaprt od 7. do 17. ure. Cesta se bo odpirala vsako polno uro za 10 minut. Od 17. do 7. ure naslednjega dne bo omenjeni odsek ceste normalno prevozen.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bodo danes brez električne energije odjemalci, ki so oskrbovani iz TP Kopačija, Poljane Kremenjak, Stara gora (od 8. do 11. ure) (nadzorništvo Litija).

Jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih izklopov električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Val 202 v Zagorju

Danes in jutri boste lahko slovenske olimpijce spremljali tudi na velikem zaslonu v Zagorju. Na mestni ploščadi bo namreč med 10. in 15.30 uro ekipa Vala 202, ki bo nastope olimpijcev komentirala v živo. Program bosta vodila Aleš Smrekar in Uroš Volk. 

Olimpijske igre v Tokiu

Na olimpijskih igrah boste lahko danes ponovno spremljali Hrastničana Darka Jorgića, ki bo nastopil v osmini finala. Tekma bo ob 12.30 uri po slovenskem času.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v galeriji Medija v Zagorju od 9. do 15. in 16. do 19. ure, v galeriji Delavskega doma Hrastnik od 18. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Kapitan Sabljezobi in čarobni diamant

Danes si lahko v kinodvorani Delavskega doma Trbovlje ob 18. uri ogledate animirano družinsko avanturo Kapitan Sabljezobi in čarobni diamant. Po legendi čarobni diamant izpolni želje njegovega lastnika na vsako polno luno. Sanje gospodarja džungle Maga Kahna so, da bi se lahko zadrževal na soncu in da bi lahko odšel iz temne džungle. Kapitan Sabljezobi želi celotno trdnjavo napolniti z zlatom in dragulji. Toda majhen Marco je pobegnil z diamantom in ko ostali to izvedo, se podajo v nevarno dirko, da bi ga osvojili zase.

Dragi tovariši! (Dear Comrades)

V kinodvorani KC Delavski dom Zagorje si lahko ob 19. uri ogledate rusko zgodovinsko dramo Dragi tovariši. Film o krvavih dogodkih, ki so v šestdesetih letih pretresli podeželsko mesto v nekdanji Sovjetski zvezi, a so zaradi prikrivanja oblasti dolga desetletja ostali zamolčani. Film natančno prikaže potek dogodkov, ki epilog dobijo šele po razpadu Sovjetske zveze.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni v koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus


 

Prejšnji članekTekmovanje v žetju pšenice
Naslednji članekTaju Zupančiču štiri medalje