Danes v zagorskem Evroparku pripravljajo delavnico ustvari svoj prvi kip, ki jo bo izvedel ljubljanski umetnik Boris Beja. V Tokiu bo danes ponovno nastopil Darko Jorgić. V Trbovljah so še vedno na voljo razstava Retrospektiva Janeza Kneza in razstave v Zasavskem muzeju, v kinodvoranah pa si lahko ogledate filma Snake Eyes in Hollywoodska prevara.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sobota, 24. julij 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju zmerno do pretežno oblačno. V notranjosti Slovenije so možne kratkotrajne plohe in posamezne nevihte. Proti večeru se bo od zahoda jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28 °C.

Jutri bo sončno, popoldne bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 17, najvišje dnevne od 27 do 31 °C.

Zapore cest

Na cesti Izlake – Zagorje bo pri Loki pri Zagorju do 26. julija vsak dan med 8. in 17. uro urejen izmenično enosmerni promet zaradi dograditve kabelske kanalizacije.

Lokalni cesti Grbin–Pleskovec in Pleskovec–Gradiške Laze–Jablanica v Litiji bosta od 21. julija do 4. oktobra delno zaprti zaradi gradnje širokopasovnega optičnega omrežja Rune.

Lokalna cesta Podšentjur–Pogonik v Litiji bo do 31. oktobra 2021 popolnoma zaprta zaradi ureditve kolesarske poti.

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik bo od 5. julija do 1. septembra popolna zapora ceste na odseku Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije in ureditve priključka za kamnolom. Odsek ceste uvoz v kamnolom bo zaprt od 7. do 17. ure. Cesta se bo odpirala vsako polno uro za 10 minut. Od 17. do 7. ure naslednjega dne bo omenjeni odsek ceste normalno prevozen.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes in jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih izklopov električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Delavnica ustvari svoj prvi kip

Mladinski center Zagorje danes od 9. do 11. ure pripravlja delavnico ustvari svoj prvi kip. Ta bo v zagorskem Evroparku, vstop pa je prost. Razmišljali bodo, kaj pomeni kiparska forma, kako jo oblikovati in na katere stvari je treba biti pozoren, da kip obstane in stoji. Delavnico bo vodil ljubljanski umetnik Boris Beja.

Olimpijske igre v Tokiu

Danes lahko na olimpijskih igrah v Tokiu spremljate Darka Jorgića, ki bo v dvojicah nastopil skupaj z Bojanom Tokićem. Tekma ga čaka ob 3. uri zjutraj po slovenskem času. Držimo pesti.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 et od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Snake Eyes

Danes si lahko ob 18. uri v kinodvorani Delavskega doma Trbovlje ogledate akcijsko fantastiko Snake Eyes. Kot Snake Eyes zaigra Henry Golding. Je vztrajni samotar, ki ga medse sprejme starodavni japonski klan po imenu Arashikage, potem ko je rešil življenje njihovemu dediču. Ko se bodo razkrile njegove skrivnosti iz preteklosti, bosta na preizkušnji njegova čast in zvestoba, pa čeprav to pomeni, da lahko izgubi zaupanje bližnjih.

Hollywoodska prevara (The Comeback Trail)

V kinodvorani KC Delavski dom Zagorje pa si lahko ob 19. uri ogledate akcijsko komedijo Hollywoodska prevara. V filmu se pohlepni producent Max Barber, ki je dolžan mafiji, odloči da bo produciral nov akcijski film, z namenom, da bo umoril glavnega igralca in pobral zavarovalnino. Izkaže pa se, da se starega in depresivnega pijanca ne bo znebil tako zlahka. Kadri postajajo vedno bolj nevarni, Montana preživi sceno za sceno, Max pa nevede začne snemati najboljši film v svoji karieri.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni v koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus


 

Prejšnji članekVaše poletje naj bo z možgani in ekrani na »off«!
Naslednji članekPeti teden poletnih kratkočitnic