Na današnjo soboto se v Zasavju ne dogaja prav veliko. Na voljo so stalne razstave v Zasavskem muzeju Trbovlje in razstava Janeza Kneza Retrospektiva, v Trbovljah pa si lahko ogledate film o spektakularni bitki med Godzilo in Kongom. 

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sobota, 17. julij 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju sprva oblačno z dežjem, ki bo čez dan prehodno oslabel. Popoldne se bo oblačnost trgala, še bodo nastajale plohe in nevihte. Pihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25 °C.

Tudi v nedeljo bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, več jih bo v vzhodni polovici države. Do ponedeljka zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo zjasnilo. Oba dneva bo še pihal severni do severovzhodni veter.

Zapore cest

Ob regionalni cesti Bevško–Trbovlje bo od 14. do 21. julija delna zapora hodnika za pešce zaradi zamenjav stavbnega pohištva na naslovu Vodenska cesta 42. Zapore bodo označene z ustrezno signalizacijo.

Lokalna cesta Podšentjur–Pogonik v Litiji bo do 31. oktobra 2021 popolnoma zaprta zaradi ureditve kolesarske poti.

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik bo od 5. julija do 1. septembra popolna zapora ceste na odseku Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije in ureditve priključka za kamnolom. Odsek ceste uvoz v kamnolom bo zaprt od 7. do 17. ure. Cesta se bo odpirala vsako polno uro za 10 minut. Od 17. do 7. ure naslednjega dne bo omenjeni odsek ceste normalno prevozen.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes in jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih izklopov električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Godzila proti Kongu (Godzilla vs. Kong)

Danes si lahko ob 18. uri v kinodvorani delavskega doma Trbovlje ogledate akcijsko avanturo Godzila proti Kongu. V filmu se v spektakularni bitki srečata legendi Godzilla in Kong, kjer na nitki visi usoda celotnega sveta. Kong in njegovi zaščitniki se podajo na nevarno potovanje, da bi našli njegov pravi in edini dom. Med njimi je tudi Jia, mlada sirota, s katero je Kong ustvaril nenavadno in mogočno vez. Vendar pa nepričakovano prekrižajo pot pobesnelemu Godzili, s čimer ogrozijo celoten svet. Ta epski boj med dvema titanoma je le začetek velikega misterija, ki je skrit globoko v središču Zemlje.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Rojstvo Gustav Vodušek

Na današnji dan se je leta 1859 v Vitanju rodil dvakratni župan Trbovelj Gustav Vodušek. Leta 1891 je postal nadučitelj v Trbovljah na Vodah, potem pa je bil premeščen na današnjo OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, kjer je 32 let služboval kot ravnatelj. Umrl je 17. februarja 1937 v Trbovljah.

Svetovni dnevi

Danes ni v koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus


 

Prejšnji članekGeološko-geotehnične raziskave na Lakonci
Naslednji članekKotiček za oddajo delujočih aparatov