V Trbovljah pripravljajo tretji festival Cahn fest, ki se bo odvil 24 in 25. junija. Cahn Fest je glasbeni festival, ki se bo letos odvil tretjič. Zastopa težko muziko (metal), ker prihaja iz težko industrijskega okolja.

»Glede na  izročilo krajev smo se odločili, da za ime uporabimo čisto zasavsko besedo CAHN. Težka glasba in zelenje okoli in okoli doline sta odlična kombinacija. Želja pa je, da dane stvari izkoristimo in povabimo širni svet v našo dolino. Na to podlago je v dolini veliko čudovitih prostorov za izvedbo te dejavnosti,« pravi gonilna sila festivala Nejc Kresnik Kreso.

Leta 2018 so nastopili bendi izključno iz domačega bazena. To so bili Terminal Disease, Matkur*a, Hard Division in Kvazi cirkus. Dogodek je bil enodneven. Naslednje leto je festival kvasnil na dvodnevnega. Na njem so nastopili: lokalci Warning, nato pa še Their(Hrvaška), Necrotik (Slovenija), Darkpools (Italija), Chicksy Dicks (Slovenija), Cowboys from Hell (Slovenija), Devastation (Hrvaška).

Prekoronili so dve leti, letos  pa nadaljujejo 24. in 25. junija na lokaciji bivšega bajerja v Trbovljah. Odločili so se, da v program dodajo še kamp, iz katerega se razprostira čudovit pogled na dolino in Prometeja. Cahn fest open air Trbovlje letos predstavlja različne bende.

Prvi dan, v petek, 24. junija, bodo zažigali domačini Life on Display (pravkar so posneli prvo plato), Moshead (Slovenija), Dickless Tracy (Slovenija), Heather Foray (Avstrija), Kamaradi (Hrvaška). Drugi dan, v soboto, 25. junija, bodo igrali domači Trifail, potem pa še Lintver(Slovenija), Mors Silens (Madžarska), Cold Snap (Hrvaška) in Defiant (Hrvaška).

Vsi ljubitelji dobre glasbe so seveda toplo vabljeni.

Savus

Foto: Cahn fest