Minuli vikend je na Madžarskem potekal 24. Mednarodni karate turnir »Budapest Open« (odprto prvenstvo Budimpešte). Na turnirju je nastopilo 1786 tekmovalk in tekmovalcev iz 34 držav. Iz Karate kluba Trbovlje sta se prvenstva udeležili Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar pa je moral zaradi poškodbe ostati doma.

Nekaj držav si je turnir izbralo za izborno tekmo za člansko svetovno in mladinsko evropsko prvenstvo, med njimi tudi Slovenija.

Na prvi izbirni tekmi za člansko svetovno prvenstvo, ki bo meseca novembra v Dunaju, se je odlično odrezala Barbara Haberl v kategoriji do 55 kilogramov. Barbara je zmagala v štirih dvobojih, v finalu pa je premagala nosilko devetih medalj iz evropskih in svetovnih prvenstev, Luksemburžanko Warlingovo in se tako zavihtela na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

Sestra Urša Haberl je nastopila v isti kategoriji in po zmagi v prvem krogu izgubila v drugem.

Karateiste sedaj čaka nastop na Premier ligi v Moskvi in odprto prvenstvo Hrvaške v Reki, kjer si bodo skušali izboriti mesta v članski reprezentanci.

V soboto, 18. septembra, pa najmlajše čaka nastop na tretji Pokalni tekmi Karate zveze Slovenije, ki bo v Stražišču pri Kranju.

JS

Foto: Karate klub Trbovlje