četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

5441-krat na Mrzlico

V soboto, 19. januarja, so se v planinskem domu na Mrzlici že 23. zbrali članice in člani Kluba ljubiteljev Mrzlice. Srečanja se je udeležilo nekaj več kot 30 pohodnikov, predvsem iz Savinjske doline in Zasavja.

Prisotne je pozdravil predsednik PD Trbovlje Matjaž Kilar, ki je udeležence povabil, da tudi v letu 2019 nadaljujejo s to dejavnostjo. Koordinator kluba in član UO PD Trbovlje Bojan Gorjup je pohvalil vztrajnost pohodnikov in se zahvalil oskrbnikoma planinskega doma Jožetu in Bojani Jeglič za pomoč pri organizaciji in izvedbi srečanja in za postrežbo.

Po uvodnem delu je Gorjup predstavil statistiko aktivnosti članov kluba. Iz statistike in poročila je razvidno, da je pogoj za status ljubitelja Mrzlice, to je 25 pohodov v letu 2018, izpolnilo 66 pohodnikov. Ti so bili v tem času na Mrzlici 5441-krat. V letu 2018 je torej član kluba v povprečju opravil 82 pohodov. V letu 2018 so članice in člani kluba prihajali iz 21 krajev Slovenije. Iz Zasavja je prihajalo 31 članov in 9 članic, ki so skupaj opravili 3586 pohodov. Največ jih je prihajalo iz Trbovelj, kar 28 od 66 članov. Trboveljčani so skupaj opravili 2464 pohodov.

324-krat na Mrzlico

Iz evidenc v vpisnih knjigah in poročila je razvidno, da so bili v letu 2018 na Mrzlici največkrat naslednje članice in člani Kluba ljubiteljev Mrzlice: Trboveljčan Andrej Kukenberg se je na Mrzlico povzpel 324-krat. Samo deset pohodov manj je opravila Hrastničanka Mojca Čudovan. Nada Lamovšek iz Trbovelj je bila lani na Mrzlici 281-krat, ravno tako Trboveljčan Maks Petek. Med tri moške z največ opravljenimi pohodi se je poleg Kukenberga in Petka uvrstil še Dušan Luskar iz Žalca s 183 pohodi, med ženske pa poleg Mojce Čudovan in Nade Lamovšek še Trboveljčanka Simona Vrbnjak z 107 pohodi. Andrej Kukenberg je bil leta 2018 že šestič zaporedoma tisti, ki se je na Mrzlico povzpel največkrat. S tem si je pridobil častni naziv Starešina Kluba ljubiteljev Mrzlice za leto 2018.

V razvidih so zapisani tudi pari, ki so se največkrat vzpeli na Mrzlico. Na prvem mestu sta z 281 pohodi Nada Lamovšek in Maks Petek, Simona in Matjaž Vrbnjak sta opravila 107 pohodov, Matjaž in Jasna Klanjšek pa 171 in 50.

Pohodniki so po zaključku informacijskega dela srečanja prejeli majice ter zlate, srebrne in bronaste medalje. Uradnemu delu srečanja je sledila obilna večerja za vse udeležence srečanja, ki sta jo oskrbnika koče na Mrzlici brezplačno podarila svojim zvestim celoletnim gostom.

Tekst in foto: BG

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor