sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zgodbe o uspehu in življenju

Pred vrati je obdobje, ko se učenci zaključnih razredov osnovnih šol odločajo o nadaljevanju svoje srednješolske poti.

Se radi »vrtite« po domači kuhinji? Pohvalijo v družini okus hrane, ki jo pripravite? Imate radi delo z ljudmi? Če ste pritrdilno odgovorili na najmanj eno od vprašanj, potem je prava pot za nadaljevanje vašega šolanja v programu Gastronomske in hotelske storitve, ki ga izvajajo v Srednji šoli Zagorje.

Velika novica za vse bodoče dijake je, da je Javni štipendijski sklad sprejel sklep, da se izobraževalni program Gastronomske in hotelske storitve umesti na seznam izobraževalnih programov, za katere je mogoče prejeti štipendijo za deficitarne poklice.

V Srednji šoli Zagorje pišejo zgodbe, katerih uvod sestavijo z dijaki skupaj, v jedru pa sami nadgrajujejo svojo žlahtnost, sposobnost in pridnost ter pišejo zgodbe o uspehu. Vsi so njihovi bivši dijaki, danes uspešni v gastronomskem poklicu.

Boštjan Palčič je njihov bivši dijak, prepoznaven obraz na televiziji, kjer deli svoje kuharsko znanje s številnimi gledalci. Je uspešen direktor lastnega podjetja, ki se ukvarja z gastronomijo. Lojze Čop je kuharska zvezda v lokalnem in tudi širšem okolju. Lahko se pohvali, da je najmlajši dobitnik naziva kuharski mojster v Sloveniji. Uspešno nadaljuje kulinarično tradicijo v Gostilni Pr’ Čop. Sandi Planinšek je našel svojo strast v sladicah. Njegove sladke kreacije so estetsko dovršene. Svoje znanje deli naprej v lastni slaščičarski akademiji. Nino Knez pa je študijska pot odnesla na prestižno šolo Le cordon Bleu. Danes živi in dela v Londonu, kjer je zaposlena v eni najboljših slaščičarn Belle Epoque.

Vse to so zgodbe, ki so začetke stkale v Srednji šoli Zagorje. Prepričani so, da lahko njihovo žlahtnost še nadgrajujejo, zato vas vabijo v svoje kroge.

PR prispevek

Foto: Srednja šola Zagorje


 

Isti avtor