V dveh mesecih so v trboveljski občini zbrali 432,4 kg odpadnega jedilnega olja. Zbiranje odpadnega jedilnega olja se je že dobro prijelo, ljudje so že spoznali, kaj nepravilno odloženo odpadno olje povzroča v okolju.

Sredi aprila so prevzemniki ponovno praznili zbiralnice za odpadno jedilno olje v trboveljski občini. Tudi zbiralnico, ki so jo komunalci prestavili zaradi urejanja Ledenice na Golovec, so občani našli, saj je bila skoraj polna.

»Pri zbiranju odpadnega jedilnega olja bodimo pozorni na nečistoče oziroma usedline (drobtine, koščki ocvrte hrane…). Teh bo manj, če bomo olje dosledno precedili, preden ga bomo izlili v zbirno ročko oz. drugo zbirno embalažo,«> pravijo na Komunali Trbovlje.

Obenem uporabnike prosijo, da zbrano odpadno jedilno olje izlijejo v zbiralnico in ga ne puščajo v plastenkah ob zbiralnici. Prazno embalažo lahko odložijo med mešano embalažo. »Če olje pustite ob zbiralnici, lahko tam stoji dlje časa, kar poveča možnosti razlitja in onesnaženja okolja,« še opozarjajo komunalci.

Savus

Foto: arhiv Komunale Trbovlje

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekRazkritje doprsnih kipov narodnih herojev