V sklopu osrednje slovesnosti Občine Trbovlje ob dnevu upora proti okupatorju 2021 bosta županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič in predsednik Združenja za vrednote NOB Trbovlje Bogdan Šteh razgrnila tudi kipe narodnih herojev, ki sedaj, na pobudo županje, ponovno krasijo avlo Delavskega doma Trbovlje.

Doprsni kipi so v avli trboveljskega kulturnega hrama postavljeni, saj si narodni heroji zaslužijo, da njihova imena poznajo tudi mlajše generacije ter seveda obiskovalci iz drugih delov Slovenije in sveta. »Tončka Čeč, Alojz Hohkraut, Fric Keršič, Franc Vresk in Anton Vratanar so za Trbovlje izjemno pomembne zgodovinske osebnosti, ki so v kritični situaciji za slovenski narod poslušali glas svojega srca in za narodov blagor postavili na kocko tudi tisto največ, kar lahko posameznik da za svojo domovino in soljudi: svoje življenje. So naši narodni heroji, ki se jih Trbovlje z veseljem in ponosom spominja. Prav je, da njihova imena ne potonejo v pozabo,« so za pisali v sporočilu za javnost v kabinetu županje.

Letošnja slovesnost Občine Trbovlje ob 27. aprilu – dnevu upora proti okupatorju bo zaradi epidemioloških razmer potekala preko spleta. Slovesnost si boste lahko ogledali danes – na predvečer praznika, 26. aprila, ob 19. uri, na Youtube kanalu Občine Trbovlje.

Savus

Foto: Občina Trbovlje

Prejšnji članekZbrali 430 kg olja
Naslednji članekOgled proslave iz Zagorja jutri na naši spletni strani