V soboto, 18. junija, je bilo v Zagorju pestro, saj se je na mestni ploščadi ves dan odvijal 4. festival Zagorje ob žlici, ki ga organizirata Gastrofuzija in Občina Zagorje ob Savi.

Pred začetkom festivala so obiskovalci ob glavni cesti bučno pozdravili kolesarje, ki so se v sklopu Dirke po Sloveniji peljali skozi našo občino. Dobrodošlico in uspešno nadaljevanje 4. etape dirke jim je z glasbo zaželel tudi Pihalni orkester Svea Zagorje.

Z mestne ploščadi pa je opoldne že dišalo po raznovrstnih jedeh, ki so jih na stojnicah pripravljali kuharski mojstri. Za uvod v kulinarično dogajanje so znova poskrbeli godbeniki Pihalnega orkestra Svea Zagorje, plesalke Kulturnega društva Ples za stres – anti stres in hip hop plesalka Kiara Marn.

Ljubitelji dobre kuhinje so nato pokušali odlične jedi in pijače s stojnic, ki so jih postavili Miloš Poredoš, Falafel, Srednja šola Zagorje, Mango tree, Vafl, Gostilna Ribnik Zagorje, Bistro in kavarna Petra, 6 tejst, Vrtec Zagorje in VDC Zasavje, kjer sicer niso kuhali, ampak so ponujali lastne izdelke.

Obiskovalci so ob pokušanju tudi izpolnjevali glasovnice za najboljšo ponudbo. Največ glasov je dobila Gostilna Ribnik Zagorje, kjer za kulinarično ponudbo skrbita Timotej in Žanet iz letošnje oddaje Masterchef. Z ekipo si je Gostilna Ribnik tako prikuhala zlato žlico in naziv zmagovalca 4. festivala Zagorje ob žlici.

Z razglasitvijo rezultatov pa se dogajanje ni zaključilo, saj so v večernih koncertih zbrane zabavali člani skupin By in Via Entropia, ki ustvarja predvsem glasbo s pridihom irske poskočnosti, še pred tem pa sta zaigrala tudi člana skupine Orlek Vlado Poredoš in Peter Jeretina.

Savus

Foto: Timi Oražem