Varovanci Varstveno delovnega centra (VDC) Zasavje so rek za vsako bolezen rož’ca raste večkrat slišali na študijskem krožku, ki ga je pripravila Mojca Kropivc z Zasavske ljudske univerze (ZLU), v sodelovanju s Cvetko Drnovšek iz Društva za zdravilne rastline Zasavje.

Krožek z naslovom Naravno, zabavno do zdravja so izvedli v maju in juniju 2021. Udeleženci so spoznali različne zdravilne rastline, se učili pravilne tehnike dihanja, telovadili in obiskali vrt tete Johance v zagorskem Evroparku. Spoznali so, da je za zdravje in dobro počutje dober tudi ples, zato so zaplesali skupaj z Lizo Kokole, ki jim je dan popestrila tudi z različnimi športnimi igrami.

Nabrali so številne zdravilne rastline, spoznali njihove zdravilne učinke in iz njih pripravili namaze. Pripravili so tudi medene dobrote za večjo odpornost.

Krožek je po mnenju organizatorjev uspel odlično. Drug drugemu so dali veliko znanja, srčnosti in veselja, obenem pa so stkali lepe in pristne odnose. Dokazali so, da tam kjer je volja, je tudi pot. Varovanci so bili ob zaključku zelo veseli tudi priznanj.

V filmčku si lahko ogledate utrinke s krožka.

Savus

Foto: Zasavska ljudska univerza


 

Prejšnji članekAkrobati
Naslednji članekDanes dogaja