ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

V Zasavju pester teden

Zasavski policisti imajo za sabo pester teden. Posredovali so zaradi petih manjših prometnih nesreč,  obravnavali so požar v stanovanjskem bloku, nekaj tatvin, zasegli nekaj konoplje, pa obravnavali bika, ki je osebo stisnil ob ograjo.

PP Hrastnik

V torek so policiste obvestili o prometni nesreči, v kateri sta bila udeležena voznika tovornih vozil, med katerima je prišlo do oplazenja. Povzročitelj je je s kraja nesreče odpeljal.

Dvema osebama so zasegli prepovedano rastlino konopljo, ki so jo poslali v analizo. Po opravljeni analizi bodo uvedli prekrškovni postopek.

PP Trbovlje

V ponedeljek so na glavni cesti Trbovlje-Hrastnik obravnavali prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami. Voznik osebnega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na travnato brežino in trčil v skalo.

V torek so policiste obvestili o vsiljivem beračenju in zbiranju prostovoljnih prispevkov pred trgovinami na območju Trbovelj. Tujka je vsiljivo zbirala prostovoljne prispevke.

V sredo so obravnavali prijavo uporabe ponarejenega bankovca za 10 evrov pri plačilu v prodajalni. Bankovec, ki ga je ob koncu delovnega dne odkrila uslužbenka med ostalo gotovino, so zasegli in poslali v analizo.

Policiste so v  sredo zvečer obvestili, da je v naselju Litija zagorelo v stanovanjskem bloku. Gasilci PDG Litija so v zadimljenem stanovanju s štedilnika umaknili posodo, ki se je zažgala, do požara pa še ni prišlo. Nihče ni bil poškodovan. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti so opravili ogled kraja.

V nočnem času v četrtek so obravnavali kršitev javnega reda in miru, neznanec je preko družbenega omrežja žalil prijaviteljico.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje poskusa velike tatvine in kaznivo dejanje roparske tatvine v trgovini v Zagorju ob Savi.

V torek so policiste obvestili o kaznivem dejanju poškodovanja tuje stvari v Zagorju ob Savi. Podali bodo kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

V sredo so zasegli manjšo količino prepovedane rastline konoplje. Sledi prekrškovni postopek.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in samoudeležbo na območju Kisovca.

PP Litija

V ponedeljek so v naselju Litija obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Neznanec je z ostrim predmetom poškodoval lak na osebnem avtomobilu.

V torek zjutraj je v naselju Zavrstnik bik ob ograjo stisnil osebo, ki so jo iz preventivnih razlogov napotili v UKC Ljubljana.

Občanka je na policijsko postajo prinesla denar, ki ga je našla v naselju v Litiji. Denarja bodo vrnili lastniku oz. lastnici.

Občanka je prijavila, da je neznani voznik na parkirišču v naselju Litija trčil v njeno vozilo. Nastala je materialna škoda v višini okoli 50 evrov.

Zjutraj je v Šmartnem pri Litiji prišlo do oplazenja med osebnim in tovornim vozilom. Voznik tovornega vozila je s kraja odpeljal.

Zvečer so policisti intervenirali v zasebnem prostoru v naselju Jevnica.

Med kontrolo prometa so policisti vozniku osebnega vozila odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal  0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo.

Policiste so obvestili, da je trgovini občan kršil javni red in mir.

V četrtek so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega vozila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Tudi registrske tablice, ki so nameščene na vozilu, so bile ukradene. Vozilo in registrske tablice so zasegli. Kršitelja čaka obdolžilni predlog na pristojno sodišče, o kaznivem dejanju zatajitve pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Okoli poldneva so policiste obvestili o nesreči na žičniški napravi v naselju Kresnice. Zaradi tehnične okvare so štirje prazni vagoni za prevoz materiala iz kamnoloma padli na travnik in dvorišče podjetja. Nihče ni bil poškodovan.

Zvečer so policiste obvestili o osebi, ki je neosvetljena hodila po vozišču glavne ceste Litija-Ljubljana. Osebo so pospremili z vozišča na varno.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor