sobota, 22 junija, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

Današnja sobota prinaša v Zasavje punce v jami. In to kar v dveh mestih, Hrastniku in Trbovljah. Prinaša tudi običajne sobotne dejavnosti, obilo občnih zborov in dve zanimivi kino predstavi. Pa nekaj sonca. Naredite si dan. In naredite dan svojim dragim …

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Sobota, 4. marec 2023


Vreme

Danes bo precej jasno. Ponekod po nižinah bo dopoldne še megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne od 10 do 13 °C.

V nedeljo se bo po jasnem jutru čez dan postopno pooblačilo. V ponedeljek bo oblačno, ponekod bodo občasno padavine. Tudi v torek bodo občasno še padavine.


Zapore cest

Na cesti Izlake – Trojane je do 15. marca na Izlakah oviran promet zaradi rekonstrukcije mostu čez Orehovico.

Na cesti Trojane – Izlake – Zagorje je pri Kisovcu promet do 31. maja 2023 urejen izmenično enosmerno zaradi gradnje krožišča in kolesarske steze.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet do 25. maja 2023 izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec.

Na cesti Hrastnik – Šmarjeta je do 30. junija 2023 na odseku Dol pri Hrastniku – Marno pod Marnim urejen izmenično enosmerni promet, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na lokalni cesti Hrastnik – Radeče je pri Podkraju popolna zapora ceste zaradi plazu.

Cesta Hrastnik-Ojstro-Trbovlje je zaprta za promet zaradi posodobitve. Popolna zapora bo veljala do marca 2023.


Preskrba z vodo

Danes v Zasavju ni napovedanih izklopov na vodovodnem omrežju.


Električna energija

Danes ni napovedanih izklopov električne energije.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah od 8. do 16. ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Trg revolucije (nadzorništvo Trbovlje). V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.


Prireditve

Punce v jami

Zavod Savus danes pripravlja v Rudniku Trbovlje-Hrastnik prireditev Punce v jami, nevsakdanje praznovanje dneva žena. Na teku in hoji po rudniških rovih bodo danes sodelovale samo ženske. Prireditev se prične ob 11. uri z zborom v Hrastniku, udeleženke pa se bodo na progo podale v Trbovljah na Ajnzerju in prišle na cilj po Barbara vpadniku v Hrastniku. Po prireditvi bo druženje udeleženk ob trojanskih krofih, funštercu, koncertu Vlada Poredoša, zaključni prireditvi s podelitvijo priznanj in srečolovom.


Zasavske knjižnice

Ob sobotah je knjižnica Antona Sovreta v Hrastniku odprta od 7.30 do 12.30 ure, Knjižnica Toneta Seliškarja v Trbovljah od 8. do 13. ure in Knjižnica Mileta Klopčiča v Zagorju od 7.30 do 12.30 ure.


Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje

Razstava Grošelj

V Knjižnici Mileta Klopčča v Zagorju v marcu svoje slike razstavlja Magdi Grošelj, članica skupine Liki.


Knjižnica Mileta Klopčiča Kisovec

Razstava Vodišek

V Knjižnici Mileta Klopčča v Kisovcu v marcu svoje slike razstavlja Vida Vodišek, članica skupine Liki.


Delavski dom Zagorje

Razstava Pokrivala, takšna in drugačna

V avli Delavskega doma Zagorje je na ogled zanimiva razstava likovnih del članov likovne skupine Dom, ki so ji nadeli naslov Pokrivala, takšna in drugačna.


Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 12. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Ambasadorji slovenskega karateja – 50 let karateja v Trbovljah. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah. Do konca aprila je v ZMT na ogled tudi gostujoča razstava Mestnega muzeja Idrija Partizanska bolnica Franja – skriti dragulj Evrope.


Delavski dom Zagorje – kino

Creed III

ob 19. uri

Ameriška športna drama, režija Michael B. Jordan, igrajo Jonathan Majors, Tessa Thompson, Michael B. Jordan.

Po uspehu v svetu boksa, Adonis Creed napreduje tako v karieri kot v družinskem življenju. Ko se po prestani zaporni kazni pojavi njegov prijatelj iz otroštva in nekdanji boksarski čudežni deček Damian, si zaželi priložnosti v ringu. Soočenje bivših prijateljev je več kot le prepir. Da bi poravnal račune, mora Adonis postaviti na kocko svojo prihodnost in se boriti z Damianom – borcem, ki nima ničesar izgubiti.

 


Delavski dom Trbovlje – kino

Moja poredna vila

ob 10.30. uri

Animirana komična pustolovščina (Nemčija Luksemburg), režija Caroline Origer, slovenski igralci Tjaša Steklasa Horvat, Tadeja Vaupotič, Nejc Heine, Uroš Steklasa, Tai Fejzić, Ana Mandić Kalan, Ernest Fejzić, Goran Mikić in Špela Kravogel

Maja se je s svojo mamo pred kratkim preselila s podeželja v mesto, kjer pa se ne počuti doma. Rada ima naravo in pogreša svoj vrt, svoje nove družine – očima Amirja in njegova sinova Samija in Tareka, ne prenese. A spozna vilo Violeto, ki je prišla po Samijev mlečni zob. Ker pa je Violeta med grobim pristankom uničila svoj dragulj, je zdaj ujeta v svetu ljudi. Z Majo tako sklene dogovor – dekle ji bo pomagalo nazaj v vilinski svet, v zameno pa bo vila Majo s čarovnijo vrnila nazaj v podeželsko hišo. Njuna skupna pustolovščina se tako prične! Obenem pa morata rešiti zeleno oazo sredi mesta – ruševine stare tovarne, poraščene s čudovitimi rastlinami in rožami. In nenadoma se Violetina domnevna šibkost, da pričara rože, izkaže za prav posebno sposobnost.

 


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Če veste za kakšen svetovni dan ali nevsakdanji dan, ki je zapisan na koledarju, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Mednarodni dan ozaveščenosti o virusu HPV

Četrti marec je Mednarodno združenje za razglasilo za Mednarodni dan ozaveščenosti o virusu HPV. Namen dneva je širjenje znanja o okužbi s človeškimi papilomavirusi (HPV) in o tem, kako lahko učinkovito preprečujemo okužbe s HPV in z njimi povzročene bolezni.


Savus


 

Isti avtor