nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Punce bodo v jami

Danes bodo zasavske rudniške jame zavzele punce. Na tek in hojo ob dnevu žena po rudniku Trbovlje-Hrastnik je prijavljenih kar 150 punc iz cele Slovenije.

Perkmandeljc jih željno pričakuje: »Ne morem verjeti, da se je kar 150 punc odločilo, da pride v moj rudnik. In to vse samo zaradi mene!« No ja, Perkmandeljc se močno ceni.

Punce se že zbirajo v Hrastniku, kjer bodo dobile štartne številke in vrečke z darili pokroviteljev prireditve. Po pozdravnem srečanju bodo udeležence z avtobusi prepeljali v Trbovlje, kjer bo na Ajnzerju start teka in hoje po rudniških rovih.

Po preizkušnji v jami jih bodo na cilju, ko bodo premagale Barbara vpadnik, pozdravili člani Društva copatarjev Dol s čestitko za dan žena in darilom – rožico, kaj pa naj drugega podarijo. Punce se bodo okrepčale s Trojanskimi krofi in Red Bullom. Pomerile se bodo tudi v še ne olimpijski disciplini Met bata škornja rikverc v kuolm kišto.

Na prireditvenem prostoru v bivših rudniških prostorih pri Mašinhausu jih bo pričakal Funšterc team z odličnim funštercem. Potem pa jih čaka še koncert Vlada Poredoša, frontmana skupine Orlek, lanskoletnega Ježkovega nagrajenca in Zasavca leta 2022. In na koncu še srečolov za vse udeleženke in podelitev nagrad in priznanj zmagovalka po kategorijah in skupnim zmagovalkam teka. Copatarji pa bodo podelili še tri enakovredna priznanja trem najbolj simpatičnim udeleženkam prireditve.


Prireditev Punce v jami so podprli

Občina Hrastnik, Občina Trbovlje, Občina Zagorje, Malgaj d.o.o. Trbovlje, Avtohiša Malgaj Trbovlje, RTH, Vzajemna, Dewesoft, Lekarna Pušnik, TKI Hrastnik, Nomago, Red Bull (Rois d.o.o.), Telekom, Thermana Laško, Gospodarska zbornica Slovenije – Zasavska gospodarska zbornica, Eti Izlake, Skitti, Chippolo, DM drogerie markt, Contrast Milavž na Dravskem polju, Gostinsko podjetje Trojane, Calvodas Trbovlje, Rebrebu Trbovlje, Kulturno rekreacijski center Hrastnik, Društvo copatarjev Dol pri Hrastniku


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor