PP Hrastnik

1. marca nekaj čez deseto dopoldne so policiste obvestili, da v Zagorju občan kuri v času prepovedi kurjenja. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

2. marca ob 14. uro so policisti prejeli obvestilo o prometni nesreči na relaciji Rimske Toplice-Marno, kjer je voznica začela prehitevati drugo vozilo v koloni, medtem ko je to prav tako prehitevalo drugo vozilo. Med njima je prišlo do trčenja, v nesreči pa je nastalo za okrog 3000 evrov materialne škode.

Okrog pete ure zvečer so policiste obvestili, da občan na Uničnem kuri v času prepovedi kurjenja. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

3. marca ob 14.30 uri so policisti v Trbovljah moškemu zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo.

PP Trbovlje

V petek, 1. marca, so policisti nekaj pred eno popoldan posredovali v trgovini, kjer je varnostnik pri tatvini prijel storilca. Ta je ukradel izdelek, vreden malo manj kot 5 evrov.

Ob 16. uri so prejeli obvestilo o požaru pod cerkvijo na Ostenku. Zoper povzročitelja požara bodo ustrezno ukrepali.

Okrog 18. ure so policiste obvestili o prometni nesreči, v kateri je neznani voznik med 28. februarjem in 1. marcem na parkirišču na Trgu revolucije trčil v parkiran osebni avtomobil znamke Audi A4.

Tik pred polnočjo pa so preiskovali prometno nesrečo v Gabrskem. Ugotovili so, da je voznica osebnega avtomobila vozila preblizu desnega roba vozišča in zato trčila najprej v drevo, nato pa še v ograjo. Voznica in potnica sta se v nesreči lažje poškodovali, zato so ju z rešilnim avtomobilom odpeljali v SB Trbovlje. Policisti pa so povzročiteljici nesreče izdali plačilni nalog.

V soboto, 2. marca, je nekaj po deseti uri dopoldan občan obvestil policiste, da je neznanec z osebnim vozilom trčil v njegovo parkirano vozilo.

Ob 16. uri pa je oškodovanec policiste obvestil, da so mu neznanci v gozd odložili smeti. Policisti so si kraj ogledali in zavarovali dokaze, ki kažejo na določenega osumljenca.

PP Zagorje

V Orehovici in v Zagorju sta občana kurila v naravi, policisti pa so zaradi kršitve Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju ustrezno ukrepali.

na vrtu pred stanovanjsko hišo. Policisti so zoper njega ukrepali zaradi kršitve Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju.

V kamnolomu v bližini Vrha pri Mlinšah je zagorelo dračje in smeti. Gasilci PGD Mlinše so požar pogasili, policisti pa vzrok požara še iščejo.

V denarni ustanovi v Zagorju so odkrili ponarejen bankovec, ki so ga policisti zasegli in ga poslali v analizo.

Policisti so pregnali osebo, ki je spala v hodniku večstanovanjskega bloka v Kisovcu.

V Kisovcu se je zgodila prometna nesreča z udeležbo motorista. Policisti so si ogledali kraj nesreče, poškodovanega motorista so z reševalnim vozilom odpeljali v SB Trbovlje.

Na Izlakah se je na parkirnem prostoru zgodila prometna nesreča, povzročitelj katere je pobegnil. V trku je po nestrokovni oceni nastalo za približno 800 evrov materialne škode.

V Zagorju so policisti preiskovali kaznivi dejanji kršitve nedotakljivosti stanovanja in poškodovanje tujih stvari.

Savus

Fotografija je simbolična.