Med 20. in 22. avgustom je v Tampereju na Finskem potekalo evropsko prvenstvo v karateju za kadete, mladince in mlajše člane. Pomerilo se je 996 tekmovalk in tekmovalcev iz 45 držav. Slovenijo je predstavljalo 28 reprezentantov, med njimi tudi dva člana Karate kluba Trbovlje Urša Haberl in Domen Zidar.

Urša Haberl je v kategoriji mlajših članic do 55 kilogramov osvojila peto mesto. Začela je zanesljivo. V prvih treh borbah je premagala reprezentantko Cipra s 7:0, Srbije s 3:0 in Kosova z 2:0. V polfinalu se je pomerila z aktualno evropsko prvakinjo z Madžarske in izgubila z 2:1. V repasažu jo je ena borba ločila do bronaste medalje, žal pa je bila Italijanka boljša. Urša je prvenstvo stare celine končala na odličnem, a za športnike nehvaležnem, petem mestu. To je njeno že tretje peto mesto na evropskih prvenstvih.

Domen Zidar pa je nastopil v kategoriji mlajših članov do 67 kg. V prvem krogu se je pomeril z reprezentantom Romunije. Po izenačenem začetku borbe in rezultatu 1:1, je v zadnji tretjini nasprotnik dosegel točko in zmagal. S tem je Domen končal svoje nastope na Finskem.

Slovenska reprezentanca se je iz 48. Evropskega prvenstva za kadete, mladince in mlajše člane vrnila z bronasto medaljo, ki jo je osvojila Ela Petan, članica Fight cluba Shony, v kategoriji mladink do 53 kilogramov. Drugi najboljši rezultat slovenske reprezentance pa sta s petim mesto dosegli Jerca Repič iz Karate kluba Kranj in Urša Haberl.

Na Uršin rezultat so v Karate klubu Trbovlje ponosni, saj dokazuje, da so na pravi poti. Želeli so evropsko medaljo, ampak verjamejo, da bo prišel tudi njihov čas.

Jernej Simerl

Foto: Karate klub Trbovlje