ponedeljek, 22 julija, 2024

Iz te kategorije

Uničen dom trboveljske družine

V nedeljo, 9. maja, je požar v stanovanju na Tereziji v Trbovljah uničil stanovanje, v katerem je živela Urška Bec s hčerko in njeno družino. Požar so pogasili gasilci PGD Trbovlje, ki so se javno zahvalili občanom, ki so s svojo prisebnostjo evakuirali večino stavbe ter začeli z gašenjem že pred njihovim prihodom.

Reševalci NMP Trbovlje so tri stanovalce na kraju oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Trbovlje. Električno napetost na objektu so odklopili dežurni delavci elektro podjetja.

Urška in njeni so na srečo v redu, nepoškodovani, materialna škoda pa je velika, so sporočili z Rdečega križa Trbovlje. Družina se preživlja z nizkimi dohodki, Urška pa ima še zdravstvene težave. Trenutno živijo pri sorodnikih, zato pomoči v materialu nimajo kam spraviti. Ko bodo spet v svojem stanovanju, ga bodo morali opremiti na novo. Zato na računu Rdečega križa Trbovlje zbirajo denar, da bodo Urškini družini pomagali, da si ustvarijo nov dom.

Prispevki se zbirajo na računu SI56 02330 0015 706 240 (RK Trbovlje, Ulica 1. junija 4, Trbovlje), SKLIC: 00 0905, NAMEN: požar Bec.

Savus

Foto: RK Trbovlje

Previous article
Next article

Isti avtor