Minuli vikend so imeli zasavski policisti največ dela z vlomi in tatvinami. No, pa tudi s pijanimi vozniki. Kar trije so napihali v Hrastniku, rekorder kar 1,13, eden v Trbovljah in v Zagorju še voznik, ki je pod vplivom alkohola povzročil tudi prometno nesrečo. V Zagorju so zabeležili tri kraje denarnice, na Gabrski godi na območju Litije pa krajo lovske puške in nakita. Obravnavali so še tri prometne nesreče in tri posredovanja zaradi kršenja javnega reda in miru.


PP Hrastnik

V soboto ponoči so policisti pri kontroli prometa ustavili voznico osebnega avtomobila, pri kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,56 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdali so ji plačilni nalog in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Popoldan so kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,41 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdali so mu plačilni nalog in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

V nedeljo popoldan so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Voznik je med postopkom kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato so odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal 1.13 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozilo so mu zasegli, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Zvečer so policisti na Gabrski gori na območju Litije obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je vlomil v stanovanjsko hišo in gospodarsko poslopje ob hiši (klet in garaža), pregledal notranjost ter odnesel lovsko puško znamke CZ Zbrojevka z opremo in nakit. Skupna materialna škoda znaša okoli 2200 evrov. Policisti vlom še preiskujejo.


PP Trbovlje

V petek so v nočnem času pri redni kontroli prometa ustavili voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Opravljen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,32 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

V soboto so kontrolirali voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu avto in spisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo so prejeli prijavo tatvine denarnice na območju Zagorja ob Savi. Neznanec je izkoristil nepazljivost prijaviteljice in vstopil v njeno stanovanje ter ji iz denarnice ukradel 80 evrov. Policisti krajo še preiskujejo.


PP Zagorje ob Savi

V petek so policisti obravnavali kaznivo dejanje vloma v počitniško hišo na območju Čemšenika.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo na območju Izlak.

V soboto so sprejeli prijavo kaznivega dejanja tatvine denarnice, ki jo je ukradel neznanec. Denarnico brez denarja so našli v bližini kraje.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru. Obema kršiteljema so izdali plačilni nalog.

Prav tako so prejeli prijavo kršitve javnega reda in miru z glasno glasbo. Kršitelja čaka prekrškovni postopek.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v Šklendrovcu. Kršitelju bodo izdali plačilni nalog, čaka ga še obdolžilni predlog, saj je odrejen preizkus z alkotestom pokazal 0,67 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

V nedeljo so obravnavali kaznivo dejanje tatvine denarnice. Neznanec je ukradel nahrbtnik, v katerem je bila denarnica, iz denarnice pa je vzel denar.


PP Litija

V petek so obravnavali kaznivo dejanje tatvine dela vozila. Materialna škoda znaša okoli 150 evrov.

Našli so registrsko tablico na območju naselja Litija. Vrnili so jo lastniku.

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na območju Vač. Policisti, ki so izsledili povzročitelja, ki ga čaka obodolžilni predlog na pristojno sodišče.

Obravnavali so prijavo kršitve javnega reda in miru preko telekomunikacijskih sredstev.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekIzjemen koncert v rudniku
Naslednji članekPonovna zmaga Dolanov v gosteh