sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Ponovna zmaga Dolanov v gosteh

Dolski rokometaši so v soboto, 22. oktobra, pred stotimi gledalci v Športni dvorani Železniki zmagali proti domačinom, Rokometnemu klubu Alples Železniki 36:22. Nesrečen poraz v uvodu v sezono ni zaustavil trenerja Gregorja Peska in njegovih varovancev. Sledilo je pet zmag v nizu in po šestem krogu skok na prvo mesto.

1.B.MRL – 6. krog

RD Alples Železniki – RK Dol TKI Hrastnik 22:36 (8:17)

Železniki, 24. 10. 2022, Športna dvorana Železniki, gledalcev 100, Sodnika Pajič in Košir.

RD Alples: Gartnar (2 obrambi), Berčič (7 obramb), Plestenjak 2, Pokorn 4 (1), Fojkar 4 (1), Kavčič 3, Pratljačič 1, Štravs, Štremfelj 1 (1), Mirčevski 1, Rakovec 2, Tušek 2, Frelih, Grbec 2, Trener Berce

RK Dol TKI: Žibert (1 obramba), Nunčič (19 obramb), Šubaj, Jager 1, Ajdari 2, Zobarič 1, Urdih, Vujičić, Moljk 3, Zupanc 8, Prah, Blagotinšek 5, Simončič 3, Cigler 3, Šuntner, Sivka 10 (1),Trener Pesko

Sedemmetrovke: RD Alples Železniki 6 (3), RK Dol TKI Hrastnik 1 (1)

Izključitve: RD Alples Železniki 6 minut, RK Dol TKI Hrastnik 14 minut

Kemičarji so vodili celo tekmo in se na koncu ustavili pri do tedaj najvišji prednosti na tekmi. Klemen Nunčič je spet blestel v vratih in tokrat zbral 19 obramb, v napadu pa sta domačo mrežo luknjala prvi strelec tekme Jan Sivka z desetimi in Gašper Zupanc z osmimi zadetki. Kljub visokemu porazu tudi gostiteljem čestitke, saj se z mlado ekipo niso predali kljub visokemu zaostanku.

S to zmago so Dolani skočili na prvo mesto v ligi, sledi jim ŠD Mokerc – KIG z istim številom točk.

V naslednjem krogu se bodo dolski rokometaši v dvorani Dolanki pomerili z ekipo Šmarčanov, ki so v tem krogu zabeležili sploh prvo zmago in se tako odlepili z dna lestvice.


Zoran Zore

Foto: RK Dol TKI Hrastnik


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor