Vikend za policiste ni bil čisto prazničen. Kar nekaj posredovanj so zabeležili v vseh štirih občinah regije Zasavje. V Gabrovki je zagorela hiša, v Trbovljah so se zapletali motoristi, nekdo pa je izobesil domobransko zastavo, nekdo pa je nadlegoval zdravstveno osebje. Sicer pa, ostali dogodki v kroniki spadajo v rubriko Vsak teden se dogaja.

PP Trbovlje

Petek, 30. april 2021

V večernem času so policisti intervenirali v Trbovljah, kjer je pijan 44-letni Trboveljčan hodil po vozišču in s tem oviral promet, zaradi česar so mu izrekli globo.

Sobota, 1. maj 2021

V jutranjem času sta se v Trbovljah pripetili prometni nesreči. Prva se je pripetila zaradi neprilagojene hitrosti 45-letnega voznika motornega kolesa, ki je izgubil oblast nad vozilom in padel po vozišču ter se pri tem lahko telesno poškodoval. Druga prometna nesreča pa se je pripetila zaradi sunkovitega speljevanja 30-letnega voznika motornega kolesa, pri čemer je 37-letna sopotnica padla iz vozila in se pri tem lahko telesno poškodovala.

V popoldanskem času so policiste obvestili, da je nekdo izobesil domobransko zastavo in s tem kršil določila zakona o javnem redu in miru. 42-letnemu Trboveljčanu je bila zastava zasežena, čaka ga obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Nedelja, 2. maj 2021

V Trbovljah je občan na bankomatu našel deset evrov. Lastnika iz PP Trbovlje pozivajo, da se zglasi na PP Trbovlje in prevzame denar.

V večernem času so policisti intervenirali v Trbovljah, kjer se je pijan 68-letni občan nedostojno vedel do občanov, zaradi česar se mu izrekli globo.

Isti občan se je nato nedostojno vedel tudi do zdravstvenega osebja v zdravstveni ustanovi, ki mu je nudilo pomoč, zaradi česar so mu prav tako izrekli globo.

PP Hrastnik

Petek, 30. april 2021

Zvečer so policiste obvestili o sumu kršitve javnega reda, saj je oseba žalila drugega, policisti še zbirajo obvestila.

Zvečer  so policiste obvestili o kurjenju v naravnem okolju, podali bodo predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Sobota, 1. maj 2021

V večernem času so intervenirali v Kisovcu, kjer se je pijan moški nedostojno vedel in je s kršitvijo nadaljeval tudi po prihodu policistov, zato so ga pridržali.

PP Zagorje ob Savi

Sobota, 1. maj 2021

V dopoldanskem času so policisti obravnavali kaznivo dejanje zatajitve. Neznani storilec si je prilastil izgubljen denar. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Dopoldan so intervenirali, ker se je pijan moški nedostojno vedel, oviral promet in je s kršitvijo nadaljeval tudi po prihodu policistov, zato so ga pridržali.

Obravnavali so tudi poškodovanje vozila, ki ga je do sedaj neznani storilec poškodoval z ostrim predmetom.

Nedelja, 2. maj 2021

V Zagorju ob Savi je neznanec vlomil v klet, od koder je ukradel drva. Škoda znaša okoli 150 evrov.

PP Litija

Petek, 30. april 2021

Vozniku, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, so policisti zasegli vozilo, čaka ga obdolžilni predlog na sodišče.

Sobota, 1. maj 2021

Policisti so obravnavali prometno nesrečo, voznik je na parkirišču trčil v drugo vozilo in odpeljal s kraja.

Posredovali so tudi ob požaru v Gabrovki pri Moravčah, kjer je glede na prve indice prišlo do vžiga v hiši zaradi napake na električni napravi. V požaru ni bil nihče poškodovan, nastalo je za okoli 2.000 evrov škode. O vseh ugotovitvah ogleda bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Nedelja, 2. maj 2021

Policisti so obravnavali tatvino moškega cestnega kolesa iz garaže na območju Litije, o dejanju pa policisti še zbirajo obvestila.

Savus

Fotografija je simbolična

Prejšnji članekJazz z Nino: Andrej Ofak
Naslednji članekDanes dogaja