ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Težave zaradi močnega dežja

Zasavski gasilci so danes posredovali zaradi močnega dežja v vseh treh zasavskih občinah. Agencija RS za okolje bodo ponoči in jutri dolgotrajni krajevni nalivi, ki lahko povzročijo nove težave.

Čistili odtočne kanale

Gasilci PGD Dol pri Hrastniku in PGD Hrastnik so na Dolu, občina Hrastnik, okrog dveh stanovanjskih hiš ter pri vrtcu Dolinca na Novem Logu očistili odtočne kanale ter namestili protipoplavne vreče.

Zalilo klet

Zaradi obilnih padavin je meteorna voda zalivala garažo v stanovanjski hiši v Bevškem, podtalnica pa se izliva v kletnih prostorih večstanovanjskega objekta na Trgu Franca Fakina, občina Trbovlje. Posredovali so gasilci PGD Trbovlje mesto, ki so namestili potopne črpalke in izčrpali vodo.

Plaz v Podkraju

Ob 14.45 se je sprožil hudourniški plaz v naselju Podkraj v Zagorju, ki ogroža stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Zagorje mesto so ga prekrili s PVC folijo. Še en plaz se je sprožil v Ravenski vasi. Ogroža lokalno cesto Ravenska vas-Bevško in je pretrgal cev na vodovodnem omrežju.

Nesreča pri Mitovškem slapu

Ob 14.16 sta na cesti Trbovlje-Zagorje pri Mitovškem slapu, občina Trbovlje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trbovlje-mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč pri oskrbi v nesreči treh poškodovanih oseb reševalcem NMP Trbovlje in Zagorje.

Opozorilo

Po podatkih Agencije RS za okolje so v četrtek in petek v večjem delu Slovenije možni dolgotrajni krajevni nalivi. Od včeraj zvečer do danes do 13. ure je v večjem delu države že padlo od 30 do 50 milimetrov, krajevno do okoli 100 milimetrov dežja. V naslednjih 24 urah bo predvsem na severozahodu ter v večjem delu osrednje Slovenije še lahko padlo od 50 do 100 milimetrov, krajevno lahko tudi okoli 200 milimetrov dežja. Še bodo nastajali izraziti padavinski pasovi, ki se lahko dalj časa obnavljajo in razširijo tudi proti vzhodu Slovenije.  Po trenutnih napovedih bodo padavine slabele v drugem delu noči na soboto in ponehale v soboto dopoldne.

Savus

Fotografija je simbolična.


 

Isti avtor