Izbirno regijsko tekmovanje za leto 2019 v pikadu za ženske in moške ekipe upokojencev je letos potekalo v Hrastniku, in sicer v četrtek, 25. aprila, v Večnamenskem družbenem objektu Podkraj v krajevni skupnosti Steklarna in v organizaciji DU Hrastnik za moške ekipe in DU Dol pri Hrastniku za ženske ekipe.

Tekmovanja se je udeležilo pet ženskih in štiri moške ekipe skupno s 40 tekmovalci. Med ženskimi ekipami je ekipa DU Hrastnik, za katero so nastopale Rozi Hohkrat, Slavi Dvornik, Frida Zaletel in Eli Negro. osvojila 1. mesto in prehodni pokal Zasavske pokrajinske zveze ter uvrstitev v finale državnega prvenstva ZDUS v pikadu. Ženska ekipa DU Trbovlje se je uvrstila na 4., ekipa DU Dol pri Hrastniku pa na 5. mesto.

Med moškimi ekipami je ekipa DU Trbovlje osvojila prvo mesto, ekipa DU Hrastnik, za katero so nastopili Andrej Projič, Avgust Novak, Blaž Dvornik, Stanislav Šubi in Josip Lujić, pa tretje.

Prehodne pokale prvo prvouvrščenim ekipam in medalje prvim trem ekipam sta podelila Franjo Krsnik iz DU Hrastnik in Drago Kolar iz DU Dol pri Hrastniku.

Savus

Foto: arhiv DU Hrastnik