ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Svetovna prvakinja in dva vice prvaka

Najuspešnejša je bila Tina Baloh, ki je osvojila naslov svetovne prvakinje med mladinkami do 70 kg. Prikazala je izjemne borbe in osvojitev naslova ni bila vprašljiva v nobeni izmed borb. Tina je glede na prikazano skozi celo leto veljala za favoritinjo kategorije, kar je bilo v zelo močni konkurenci potrebno tudi dokazati. To ji je uspelo z odliko. 

Med starejšimi kadeti do 69 kg v light contactu je odlične borbe prikazal Luka Leskovar,ki je premagal borce iz Brazilije, Hrvaške in Poljske ter klonil šele v finalni borbi proti predstavniku Grčije in osvojil naslov vice prvaka sveta.

Isti rezultat je uspel tudi Tadeju Kolandru, med mladinci nad 94 kg, v point fightingu. Naslov svetovnega prvaka mu je v veliki meri preprečila obnova stare poškodbe noge. Tadej je pred zaključno rundo vodil za dve točki, potem pa moral dvakrat iskati zdravniško pomoč, da je borbo lahko dokončal. Žal so poškodbe sestavni del športa, kljub temu je naslov podprvaka zavidanja vreden rezultat.

Zala Rozina je v zelo močni konkurenci starejših kadetinj v light contactu do 50 kg premagala dve nasprotnici in izgubila v borbi za medalje s kasnejšo svetovno prvakinjo iz Nemčije s tesnim rezultatom 2:1. Osvojila je 5. do 8. mesto. 

ZT

Isti avtor