Na seji občinskega sveta v Zagorju so sprejeli Švaganov predlog, da se občina vključi v pogajanja za nakup Medijskih toplic in da bo za pogajanja odgovoren prav on.

Letos je veliko pozornosti javnosti in medijev požel propadajoči kompleks Medijskih toplic. Februarja je v vodo padla že druga javna dražba, na kateri je poskušal stečajni upravitelj Igor Bončina Medijske toplice prodati za 679.000 evrov. Čeprav je bil ta znesek dvakrat manjši kot na prejšnji javni dražbi, se za nakup nekdaj ponosa, danes pa največje sramote Zagorske doline ni zanimal nihče. NKBM, največja ločitvena upnica v stečajnem postopku Medijskih toplic, pa je konec julija sprejela ponudbo zasavskega podjetnika Sama Feštajna za nakup propadajočega kopališkega kompleksa v višini 455 tisočakov. A zgodba še ni bila končana: Feštajn je sredi avgusta novinarjem zabrusil, da zaradi »medijskega pompa« odstopa od nakupa, približno teden kasneje pa je po besedah stečajnega upravitelja Bončine prosil za dvomesečni odlog podpisa kupoprodajne pogodbe in plačila varščine. Tudi v tem roku varščine Feštajn ni plačal. Tako kompleks še vedno propada brez lastnika.

V zgodbo Medijskih toplic pa se bo po novem bolj aktivno vključila tudi občina. Župan Zagorja ob Savi Matjaž Švagan je na včerajšnji seji občinskega sveta svetnikom podal predlog, da bi ga pooblastili za pogajanja za nakup Medijskih toplic. Vseh 23 prisotnih svetnikov je predlog podprlo, so pa nekateri opozarjali, da bi nakup Medijskih toplic predstavljal veliko breme za občinski proračun.

Savus

Foto: arhiv Bronislava Urbanije