V mesecu maju je v Mladinskem centru Hrastnik ponovno stopilo skupaj več generacij in prispevalo svoj kamenček v mozaik kulturnega festivala Rdeči Revirji. Že tretje leto zapored so se skupaj s šiviljami, ki v Večgeneracijskem centru Zasavje (VGC) izvajajo delavnice Šivam, kvačkam in pomagam, lotili šivanja blazin za sedenje.

Eden od ciljev festivala je namreč približanje kulturnih vsebin najširšemu krogu ljudi. Festivalske vsebine in iniciative pa poudarjajo pomen skupnostnega dela, solidarnosti in sodelovanja – vrednot torej, ki usmerjajo tudi delovanje VGC.

»Upcycling pomeni vzeti predmet, ga preoblikovati in mu spremeniti namembnost. Tega načela smo se tudi letos lotili v Večgeneracijskem centru Zasavje. Blazine služijo udobnejšemu uživanju na predstavah na prostem ter nenazadnje krasijo prizorišča festivala,« je povedala koordinatorka VGC v Hrastniku Petra Velej. Dodala je še, da je bil javni poziv o zbiranju starih hlač iz jeansa več kot uspešen. Tako so poskrbeli za našo naravo in vdahnili starim »kavbojkam« novo življenje.

PR objava