V Hrastniku je OZSČ Hrastnik na svojem strelišču pripravilo vojaško strokovno srečanje članov predsedstva Zveze vojnih veteranov Slovenije Zasavje.

Na pobudo predsednika ZVVS Zasavje Iztoka Bastiča in glede na program dela našega združenja, v katerem je opredeljeno sodelovanje z domoljubnimi in veteranskimi organizacijami, smo člani OZSČ Hrastnik dne 4. oktobra pripravili vojaško strokovno aktivnost za člane predsedstva ZVVS na našem strelišču.

Dogodka se je udeležilo 12 članov predsedstva ZVVS Zasavje, ki so obnovili znanje v streljanju s kratkocevnim orožjem.

Po uvodnem pozdravu predsednika ZVVS je besedo prevzel Rudi Senčar, vodja strelske sekcije našega združenja, ki jim je predstavil varnostni protokol na strelišču in pištolo kalibra 9mm, s katero so kasneje izvedli streljanje. Vsi udeleženci so najprej izvedli pripravo za streljanje, zatem pa še streljanje s pištolo. Da je strelsko kondiciranje potekalo varno, so poskrbeli člani strelske sekcije OZSČ Hrastnik.

Po zaključenem streljanju so opravili analizo, temu pa je sledilo skupno druženje. Dogovorili so se tudi, da se znova srečamo in ponovimo takšno aktivnost.

Belinda in Zdenko Ladiha

Fotografije: arhiv OZSČ Hrastnik


 

Prejšnji članekMaistrov Maribor
Naslednji članekNa današnji dan: Anton Stergaršek