V soboto, 14. septembra, so se na Mrzlici spet srečali Savinjčani, Zasavci in Laščani. Pri organizaciji Tradicionalnega srečanja na Mrzlici sodelujejo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje, Laško, Prebold, Tabor in Žalec. Organizacijo si izmenjujejo, letos so srečanje organizirali Trboveljčani.

Na srečanju so bili prisotni tudi trboveljska županja Jasna Gabrič, hrastniški župan Marko Funkl, župan Prebolda Vinko Debelak in laški župan Franc Zdolšek. Dogodek je s svojim nastopom popestrila Delavska godba Trbovlje, zaigrali so tudi Navihani muzikanti.

Letošnje srečanje so združili tudi z zaključnim dogodkom akcije Gluhi strežejo v planinskih kočah, ki je tako med prostovoljci, kot med oskrbniki in obiskovalci koč požela veliko navdušenje. Akcija je potekala od maja do septembra v 15 kočah, v vsaki je bilo sedem prostovoljcev, vodja, dva natakarja, dva animatorja in dva tolmača slovenskega znakovnega jezika. Gluhi prostovoljci so med drugim stregli tudi v Planinskem domu dr. Franca Goloba na Čemšeniški planini.

Koča na Mrzlici se je v letošnjem natečaju Naj planinska koča 2019 med planinskimi kočami uvrstila na drugo mesto.

MD

Foto: arhiv Občine Trbovlje