četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Spet Oskar in Litus

Oskar Trbovlje : ŠD Knapi 83 : 69

Oskar Trbovlje: Perko 17, Hutar 17, Guzej 13, Hribšek 11, Tominšek 10, Božjak 8, Grešak 7;

ŠD Knapi: Tomažič 20, Žlak 20, Kolenc 15, Dujakovič 5, Roglevski 5, Medvešek 4;

Tekmo so pričakovano bolje začeli igralci Oskarja, ki so hitro povedli s 7 proti 0. Prednost so uspeli zadržati in še nekoliko povečati do sredine druge četrtine, nato pa so se končno prebudili Knapi in počasi nižali prednosti Oskarjev. Na koncu polčasa jim je po zadetem košu uspelo celo povesti in na odmor so odšli s točko prednosti (40 : 39). Knapi so bolje nadaljevali tudi v drugem polčasu. V tretji četrtini so svojo prednost dvignili na 4 točke in 8 minut pred koncem tekme celo povedli za 7. Takrat pa so se po minuti odmora končno prebudili lanski prvaki in utrujenim Knapom odgovorili z delnim izidom 14 : 0 in s tem prednost 7 točk obrnili v svojo korist. Knapi so poskušali narediti še en preobrat, vendar jim je zmanjkalo moči, Oskarji pa so prednost le še povišali na 14 točk. Pri Oskarju sta blestela Hutar in Perko (po 17 točk), na drugi stran pa sta se izkazala novopečeni Knap Tomažič in Žlak (po 20 točk).

KK veterani Zlatorog Laško : ŠD Litus 53 : 60

KK veterani Zlatorog Laško: Sebič 14, Blagotinšek 13, Pirih 9, Seme 8, Uršič 7, Sadar 2;

ŠD Litus: Kolenc 22, Zupan 15, Seručar 14, Cirar 7, Drnovšek 2;

Veterani so v tekmo vstopili kot edina ekipa, ki je v KRLZ še brez poraza. Nasproti so jim stali igralci ŠD Litus, ki so leto 2018 končali v odlični formi in takšno igro nameravali prenesti v leto 2019. Prva četrtina je potekala zelo izenačeno, po desetih minutah pa so si manjšo prednost uspeli priboriti Litijani. Drugo četrtino so igralci Litusa odigrali veliko bolj suvereno in svojo prednost povišali na 13 točk (33 : 20). Tretja četrtina tekme je pripadala Laščanom. Ti so se uspeli Litusu povsem približati. Tako so 10 minut do konca tekme zaostajali le še za 2 točki. Na začetku zadnje četrtine so Laščani uspeli prevzeti vodstvo, vendar jim je Litus takoj odgovoril z delnim izidom 8 : 0. Laščani so se še uspeli približati, vendar jim do konca tekme ni več uspelo prevzeti vodstva. Tako so igralci ŠD Litusa z rezultatom 60 : 53 dosegli svojo tretjo zmago v sezoni, Laščanom pa zadali prvi poraz. Pri Litusu je bil najboljši strelec Kolenc (22 točk), pri veteranih iz Laškega pa Sebič (14 točk).

Tekme v ligi bodo nadaljevali v četrtek, 17. januarja. Ob 19. uri bo na vrsti veliki zasavski derbi med ekipama Oskar Trbovlje in Barbari-Mair, ki tako kot vsako leto velja za eno boljših tekem v sezoni. Ob 20.30 pa bo na sporedu nič manj zanimiv laški derbi med Šajspoh Rangersi in Tiferji. Vabljeni na ogled enega najbolj zanimivih in napetih tednov v zgodovini KRLZ! Vstopnine ni!

Savus

Foto: StudioArnola

Isti avtor