sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Pazite na telefone v avtih

Policisti so na območju Zasavja pretekli vikend zraven ostalih nalog obravnavali še nekaj dogodkov.

PP Trbovlje

Petek, 11. 1. 2019

V dopoldanskem času so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal v Trbovljah. Neznani storilec je ponoči za vstop izkoristil poškodovana vrata, na katerih je bilo steklo razbito. Skozi odprtino je segel v notranjost ter odprl drsna vrata. Lastniku gostinskega lokala je ukradel alkoholno pijačo, denar in belo tehniko ter ga s tem oškodoval za 2000 evrov.

Sobota, 12. 1. 2019

Dopoldan so policisti obravnavali prometno nesrečo. Na parkirišču na Ulici 1. junija v Trbovljah je neznani voznik pri premiku trčil v prtljažnik parkiranega osebnega avtomobila. Lastnico parkiranega vozila je oškodoval za 300 evrov.

V poznih večernih urah so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v stanovanjskem bloku, kršitelji so motili ostale stanovalce. Policisti so na kraju kršiteljem izrekli opozorilo in vzpostavili javni red in mir.

Ob 23.30 uri so pri kontroli cestnega prometa policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega se je po opravljenem preizkusu alkoholiziranosti izkazalo, da vozi pod vplivom alkohola (rezultat 0.97 mg/L). Zoper kršitelja bodo podali obdolžilni predlog.

PP Hrastnik

Petek, 11. 1. 2019

Ob 07.11 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s pobegom, kjer je prišlo do oplaženja z vzvratnimi ogledali. V nesreči je nastalo za okoli 300 evrov materialne škode.

Sobota, 12. 1. 2019

Ob 13.02 uri so bili policisti obveščeni o pretepu v lokalu v Hrastniku, v katerem je bila ena oseba telesno poškodovana. V zvezi s tem policisti še zbirajo obvestila.

PP Zagorje

Policisti so se čez vikend ukvarjali tudi s tatvino denarnice, ki se je zgodila v Ljubljani. Policisti bodo zbrana obvestila posredovali pristojni policijski  postaji v Ljubljani. Prav tako so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari z razbitjem stekla na vratih izobraževalne ustanove.

Zagorski policisti so v petek, 11. januarja, obravnavali še prometno nesrečo s pobegom v Zagorju. Neznani voznik neznanega vozila je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu nudil podatke.

Opozorilo

Akcija.  Voziš?  Izklopi  telefon,  ali pa varno ustavi na primernem mestu, opravi  telefonski  klic  in  pošlji SMS. Šele nato nadaljuj pot. Danes, v ponedeljek, 14. januarja, so policisti  začeli  izvajati  poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov med  vožnjo.  Akcija, katere namen je zmanjšati število tovrstnih prekrškov in  tako  izboljšati prometno varnost, bo trajala do 27. januarja 2019. Med akcijo  bodo  policisti  pozorni  tudi  na  ostale prekrške, ki zmanjšujejo varnost v prometu.

Savus

Fotografija je simbolična.

Isti avtor