sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Slovenska nota se poslavlja

Kljub veliko zainteresiranim, ki bi se na tekmovanju radi predstavili v letu 2022, je ekipa Slovenske note v uradni izjavi za javnost sporočila, da se Slovenska nota umika s scene. Festival, ki je imel domicil v Hrastniku, se tako poslavlja.

Kot sporočajo organizatorji Slovenske note se festival umika s festivalske glasbene scene v Sloveniji zaradi takšnih in drugačnih razlogov. Slovenske note zaenkrat ne bo organiziral noben javni zavod v Zasavju niti ne širše. »Ekipa, ki je delovala prostovoljno znotraj Mladinskega centra Hrastnik, od leta 2021 pa znotraj KRC-a je z zavodom KRC prenehala sodelovati. S tem se ekipa, ki je začela festival organizirati, “osamosvaja” in je avtonomna ter nepovezana s katerimkoli zavodom. Slovenska nota kot projekt gre na mirovanje. Če se vrne in kdaj, ni točno znano,« pravijo organizatorji.

»Festival je zrastel do te mere, da smo ga v naših okvirjih in zmožnostih izboljšali maksimalno, kot smo zmogli, zato vemo, kdaj je potrebno festival dati v mirovanje. In ta čas je prišel po petih letih. Zato se z ljubeznijo in spoštovanja do festivala od naše publike poslavljamo.« so zapisali v izjavi za javnost.

Sporočajo, da bodo v naslednjih letih delali na tem, da se festival vrne v produkcijsko boljši obliki, organiziran drugače in vsebinsko bolj dovršen. Kdaj, kako in kje, pa bomo videli v prihodnosti.

Slovenska nota za seboj v petih letih svojega delovanja pušča 50 pevk in pevcev in več deset mladih organizatorjev ter videoustvarjalcev glasbene scene. Kot pravijo, danes sooblikujejo slovensko glasbeno sceno. Poudarjajo, da bodo slovensko glasbo in slovenske glasbene izvajalke ter izvajalce še naprej podpirali v obliki novičarskega portala.

Uradno izjavo zaključujejo s sloganom: »Naj živi Slovenska nota in z njo slovenska glasba! Hvala, da ste nas spremljali! Srečno, slovenska glasba!«

»Prav je tako. Verjemite.« še dodaja Nejc Ašič, idejni vodja Festivala Slovenska nota. Odločitev je bila težka a potrebna in jo je bilo težko sprejeti. Pravi, da se gotovo nekoč, nekje vidimo v novi glasbeni zgodbi.

Savus

Foto: Slovenska nota


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor