Po vladnem odloku so morali upravniki večstanovanjskih stavb na začetku tega meseca na stavbe namestiti razpršilnike za razkuževanje rok, da bi bilo zmanjšali tveganje za širjenje okužbe z novim koronavirusom. Razpršilniki morajo biti na voljo ob vhodu v stavbo in ob vhodu v dvigalo, če ga stavba ima.

Kdo bo nosil stroške nakupa in namestitve razpršilnikov, je odvisno od dogovorov med lokalnimi skupnostmi, lastniki stavb in upravljalci. V Zagorju so se dogovorili, da bo začetni finančni vložek za namestitev razpršilnikov in razkužila v večstanovanjske stavbe in poslovne objekte, s katerimi upravlja Stanovanjsko podjetje Zagorje, pokrila Občina Zagorje. Stanovanjsko podjetje je poskrbelo za nakup in montažo okoli 200 razpršilnikov, v nadaljevanju pa bo skrbelo tudi za to, da bodo pravilno delovali in bodo napolnjeni.

Kdo bo financiral dodatne polnitve, je odvisno od količine porabljenega razkužila in trajanja ukrepa, po katerem morajo biti razpršilniki nameščeni. Kot je povedal župan Matjaž Švagan, gre za še eno od občinskih finančnih pomoči občankam in občanom pri premagovanju stisk v epidemiji koronavirusa, saj bi sicer plačilo stroškov razpršilnikov predstavljalo dodatno finančno breme za zagorska gospodinjstva.

Savus

Foto: Občina Zagorje

Prejšnji članekNagrade Tončke Čeč
Naslednji članekLaibach odpade