V vaših nabiralnikih je že sveža (prva letošnja) številka časopisa Savus. V njej boste našli zanimive novice in prispevke o Zasavju, Zasavkah in Zasavcih.

Tokratni pogovor se bo sukal okrog pereče teme odlaganja zasavskih odpadkov in poslovanja družbe Ceroz. Pogovarjali smo se z direktorjem Ceroza Enesom Rakovičem. V temi obdelujemo minimalne plače. Poglejte si prispevke o tem, kaj pomeni odstop Šarca (tudi) za Zasavje. Seveda poročamo o januarskih dogodkih. Na drugi strani smo jih povezali v koledarju, sicer pa med drugim poročamo o novoletnem pohodu na Kum, težava Splošne bolnišnice Trbovlje, o gripi, višjih oskrbninah v domovih za ostarele, delu v ZD Trbovlje, srečanju ministrov in poslancev z župani Zasavja, akademiji znanja v Trbovljah, uspehih Chipola in Katapulta.

Na kulturni strani objavljamo članek ob 90-letnici pesnika Francija Lakoviča, na športni pa o uspehu namiznoteniškega igralca Darka Jorgiča, ki se je s slovensko reprezentanco uvrstil na OI v Tokio. Seveda ne manjka prispevkov o mladih, na društveni strani pa o ljubiteljih Mrzlice in kolednikih. Tokrat predstavljamo trboveljsko KS Center in njenega predsednika Blaža Klopčiča. Predstavljamo družino Štrovs iz Trbovelj, ki je prejela zlato sončnico za urejeno okolje. Pišemo tudi o hudomušni prireditvi Štilčki članov Mladinskega gledališča Trbovlje. Tokrat predstavljamo nekaj zasavskih obrazov: prodajalca sadja na zagorski tržnici Nderima Makico, glasbenika in poslanca Primoža Siterja, novinarko Andrejo Gradišar, spomnili pa smo se tudi Boštjana Roša. Ne pozabite na križanko z znanimi obrazi, na zadnji strani pa boste našli še nekaj več o prireditvi Punce v jami 8. marca 2020.

Savus