V petek, 11. junija, bo ob 20. uri na YouTube kanalu Slovenske note potekala javna predstavitev finalistk in finalistov Slovenske note 2021. Na njej bo 10 finalistov premierno zapelo svoje pesmi. Dogodek bodo predvajali v živo iz Delavskega doma Hrastnik, vodila pa ga bosta Sara Praznik in Nejc Ašič.

Pred nekaj dnevi so že razglasili 10 tekmovalk in tekmovalcev. To so Matic Dokler, Tinkara Jančar Vrhovnik, Neli Jerot, Denis Katančič, Kiki, Katja Kos, Pia Katarina Kremžar, Ina Olup, Lana Škof in Primož Vidovič.

Na Slovensko noto 2021 se je prvotno sicer prijavilo 19 pesmi. Mladinski center Hrastnik je ob soglasju Javnega zavoda za kulturo, šport, mladino in turizem KRC Hrastnik (glavni organizator tekmovanja) sklical štiričlansko strokovno komisijo. Sestavljali so jo pevka Raiven, direktor založbe Menart Dean Windisch, pevka dr. Katarina Habe in slovenski glasbeni urednik Dragan Bulič. Komisija je z javnega razpisa izbrala šest finalnih pesmi, štirje izvajalci pa so bili predhodno povabljeni s strani organizatorja.

Finalni večer Slovenske note 2021 bo potekal 18. septembra v Delavskem domu Hrastnik. Zmagovalno pesem bo določila strokovna komisija (50 %) in publika s telefonskim glasovanjem (50 %).

SB

Foto: Jernej Peklar in osebni arhiv članov strokovne komisije


 

Prejšnji članekAkrobati
Naslednji članekDanes dogaja