Na današnji dan se v Zasavje vrača Slovenska nota. Ob 20. uri si v živo na njihovem YouTube kanalu oglejte predstavitev vseh 10 finalnih pesmi. Drugi dan cepljenja brez predhodnega naročila pa se lahko cepite v Trbovljah, kjer vas čaka cepivo Pfizer.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Petek, 11. junij 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da se bo danes v Zasavju nadaljevalo nestanovitno vreme, predvsem sredi dneva in popoldne bodo še krajevne plohe ali nevihte. Jutranje temperature bodo od 10 do 16, najvišje dnevne od 22 do 27 °C.

V soboto in nedeljo bo več sončnega vremena, popoldanske nevihte bodo manj verjetne.

Zapore cest

Na cesti Trbovlje-Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bodo danes brez električne energije odjemalci, ki so oskrbovani iz TP klenovo (od 8. do 9. ure) in TP Kovk (od 11. do 13. ure) (nadzorništvo Hrastnik), TP Šklendrovec žaga in Šklendrovec spodnji (od 8. do 13. ure) (nadzorništvo Zagorje), TP Graška cesta, izvod Bric, Guček (od 11. do 12. ure) (nadzorništvo Litija).

Jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih izklopov električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Cepljenje Trbovlje

V Zdravstvenem domu Trbovlje bodo danes od 7.30 do 19.30 ure v prostorih bivše Optike (vhod s službenega parkirišča, za lekarno) izvedli cepljenje s cepivom Pfizer. Na voljo bo približno 300 odmerkov. Cepljenja se lahko udeležijo vsi, starejši od 16 let, ki še niso bili cepljeni, ki covida-19 v zadnjih 6 mesecih niso preboleli in ki so trenutno brez znakov okužbe. Drugi odmerek je predviden čez tri tedne, ko boste ponovno povabljeni na cepljenje.

Slovenska nota 2021

Ob 20. uri si na YouTube kanalu Slovenske note oglejte javno predstavitev finalistk in finalistov Slovenske note 2021. Na njej bo 10 finalistov premierno zapelo svoje pesmi. Dogodek bo predvajan v živo iz Delavskega doma Hrastnik, vodila pa ga bosta Sara Praznik in Nejc Ašič.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v galeriji Medija v Zagorju od 9. do 15. ure in 16. do 19. ure, v galeriji Delavskega doma Hrastnik od 18. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Virtualni dnevni center MC ZoS

V Mladinskem centru Zagorje imajo vsak petek odprta vrata od 15. do 21. ure. Smeh. Nore ideje. Sproščeno druženje. Družabne namizne igre. Glasba. Zanimive debate. Mladi. Prigrizki. Klepet ob čaju. Miselne igre. Lahko pa prideš s svojo idejo oziroma igro, ob kateri se bomo vsi zabavali. Vabljeni vsi, tudi tisti, ki še sploh niste bili v MC ZoS!

Varuh

Ob 18. uri si v kinodvorani Delavskega doma Trbovlje oglejte akcijsko srhljivko Varuh (The Marksman). Film se odvija ob meji med ZDA in Mehiko, kjer rančar in vietnamski veteran Jim Hanson zaradi smrti žene preživlja hude čase. Njegovo mirno življenje nenadoma zmoti nepričakovani prihod dveh nezakonitih priseljencev, ki prečkata mejo v njegovo deželo, saj bežita pred brutalnim mehiškim kartelom. Po streljanju mati umre, Jim pa nejevoljno postane varuh mladega fanta Miguela. Dvojica je sedaj na begu pred neizprosnimi morilci in skorumpiranimi policisti.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes v koledarju ni zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus


 

Prejšnji članekPredstavitev finalistk in finalistov Slovenske note 2021
Naslednji članekDve srebrni cankarjevi