Podjetnik Alen Odžić ima na Cesti padlih borcev 40 v Hrastniku svoje podjetje GSS Corp, kjer se ukvarja s spletno prodajo in poslovnim svetovanjem. Osnovna dejavnost njegovega podjetja je posredništvo pri prodaji izdelkov na mednarodnih spletnih portalih, kot so Amazon, Ebay, Etsy, Shopify, Rakuten in Fruugo.

Poleg posredništva v podjetju razvijajo tudi lasten tehnološki produkt imenovan Digi modul, ki bo digitaliziral trgovske verige. Predvidoma ga bodo izdali v letu 2022. Sredstva zanj pa so dobili s strani Slovenskega Podjetniškega Sklada.

Podjetje se ukvarja še s servisom prenosnih in stacionarnih računalnikov, reševanjem podatkov iz okvarjenih ali uničenih mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in trdih diskov iz prenosnikov, izobraževanjem na področju prodaje, odprtjem spletnih trgovin, usposabljanjem in uporabo naprednih digitalnih storitev v podjetju, izvajanjem delavnic v okviru marketinške strategije, varnost na spletu, subvencij in kapitala za podjetje ter izdelavo prototipov s pomočjo 3D tiskalnika.

Alen Odžić je podjetje ustanovil leta 2019, še v času, ko je bil zaposlen na RRA Zasavje v okviru projekta podjetniškega usposabljanja PVSP (Podjetno v svet podjetništva). Začetek podjetja pa sega v leto 2003.

Trenutno je v podjetju zaposlena le ena oseba, ker pa izvajajo številne dejavnosti, pa jim pomagajo tudi zunanji izvajalci.

Ker vodenje podjetja ni lahko delo, imajo tudi partnerico, ki podjetje vodi iz ozadja. Za specifične in strokovne dejavnosti, pa se lahko vedno obrnejo na ekipo zunanjih sodelavcev, ki jim pomagajo predvsem pri razvoju lastnega produkta Digi modul.

V naslednjih 3–5 let želijo dobiti nekaj novih sodelavcev predvsem s področja razvoja, marketinga in distribucije produkta do polic trgovcev.

Načrt del imajo izdelan za 10 let vnaprej, vendar ga dnevno spreminjajo in prilagajajo trenutnemu povpraševanju na trgu ter razmeram, ki so prisotne. Ker je razvoj, trženje, izdelava in prodaja produkta velik podvig, bodo v naslednjem letu ali dveh potrebovali tudi investitorje in poslovne prostore za začetek izdelave in distribucijo produkta.

PR objava