Policisti v Zasavju so imeli minuli vikend nekaj manj dela kot običajno. Ukvarjali so se s prometnimi nesrečami na parkiriščih, voznikom kolesa z motorjem brze izpita, motnjami nočnega miru in počitka in mino iz 2- svetovne vojne. Pijan voznik je trčil v betonski zid, drug pijanec je zapeljal s ceste.

PP Hrastnik

Spoštovani.

Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

 

PP Hrastnik

V petek popoldan so pri kontroli prometa vozniku motornega kolesa zasegli motorno kolo zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Motornega kolesarja čaka obdolžilni predlog, zaradi neregistriranega motornega kolesa pa so mu izdali plačilni nalog.

Istega dne v večernem času so obravnavali poškodovanje laka na osebnem vozilu v Šmartnem pri Litiji. Neznanec je lastnico avta oškodoval za 500 evrov.

V soboto okoli 2.30 ure so policisti obravnavali prometno nesrečo v Hrastniku. Voznik je z osebnim vozilom trčil v betonski zid. Vozil je pod vplivom alkohola. Na vozilu je nastalo za okoli 500 evrov materialne škode. Voznika, ki se je med postopkom nedostojno vedel do policistov, so pridržali.

PP Trbovlje

V soboto je občan policiste obvestil o prometni nesreči na parkirišču. Voznik osebnega avtomobila je zaradi nepravilnega premika trčil v parkirano vozilo. Oškodovancu je povzročil materialno škodo, ki znaša približno tisoč evrov.

Občanka je naznanila motenje nočnega miru in počitka. Policisti so kršitelju zaradi glasne glasbe, ki je prihajala iz njegovega stanovanja izdali plačilni nalog.

V nedeljo so policisti pri redni kontroli prometa na Kolodvorski cesti v Trbovljah ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil strokovni pregled, da bi lahko ugotovili, ali vozi pod vplivom drog oz. psihoaktivnih substanc. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ga obdolžilni predlog.

PP Zagorje ob Savi

V petek so obravnavali tri prometne nesreče z materialno škodo, ki so se zgodile na parkiriščih. V dveh primerih so kršiteljem izrekli globo. V enem primeru pa še zbirajo obvestila o pobeglem povzročitelju.

V popoldanskem času so intervenirali v Zagorju ob Savi zaradi glasne glasbe, kršitelju so policisti izrekli opozorilo.

V soboto v večernem času so policiste obvestili o kršitvi javnega reda v enem izmed gostinskih lokalov v Zagorju ob Savi. Gost je žalil in zmerjal zaposlene. Čaka ga ustrezen ukrep.

V nedeljo je občanka je policistom izročila najdeno denarnico z vsebino, ki so jo vrnili lastnici.

PP Litija

V petek popoldan so policiste obvestili o kršitvi javnega reda Litiji, o dogodku še zbirajo obvestila.

Istega dne nekaj pred 19. uro so policiste obvestili o prometni nesreči v Hotiču. Voznik avto je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s ceste. V nesreči je nastala materialna škoda. Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku je pokazal 0.93 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Čaka ga prekrškovni postopek.

Preko noči so policiste obvestili še o dveh kršitvah javnega reda v Litij. V enem primeru so kršitelju izdali plačilni nalog, v drugem pa o dogodku pa še zbirajo obvestila.

V soboto zvečer je policiste občan obvestil, da je v okolici Cerovice našel mino iz druge svetovne vojne. Bombni tehniki so jo na ustrezen način uničili.

Savus

Fotografija je simbolična