ponedeljek, 22 aprila, 2024

Iz te kategorije

Plezalna stena v Gorah

Steno so za prvomajske praznike v zadnjih dveh letih postavili že na Kopitniku, tokrat so se odločili za Gore. Prvi plezalci so jo lahko preizkusili že v soboto, 30. aprila, dva praznična dneva pa bo preizkušnja povezana z vremenom. Če ne bo preveč dežja, bo možno plezati. »Na tak način vabimo vse, ki jih plezanje zanima, da se nam lahko priključijo,« je dejal Marjan Hohkraut, predsednik Plezalnega kluba Rimske Toplice.
Mateja Hohkraut, profesorica športne vzgoje, nekdanja članica državne reprezentance in osemkratna državna prvakinja v plezanju, je skrbela, da je potekalo vse v redu. Navzoči so spremljali vsak podvig plezalcev z navdušenjem in poslikali skoraj vsak oprimek posebej.

Plezalni klub so leta 2013 ustanovili Marjan in Mateja Hohkraut ter Rok Rabuza. Udeležujejo se tekmovanj in dosegajo vedno večje uspehe. Poleti 2015 so začeli z gradnjo balvanske stene v Trnovem pri Sedražu, kjer so v stanovanjski hiši preuredili podstrešje. Vložili so več kot 900 ur prostovoljnega dela, tako da je postal prostor ustrezen za nabiranje gibalnih spretnosti otrok pa tudi starejših.

Fanči Moljk

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor