Sedemčlanska ekipa Karate kluba Trbovlje je od 24. do 26. marca sodelovala v Črni gori na 17. mednarodnem karate turnirju Pljevlja Open 2023. Klub so na tekmovanju predstavljali Arman Hozanovič, Anej Hrušovar, Tian Ovnič  Borče Georgiev, Klemen Bizjak ter trenerja Blaž Hribovšek in Borut Markošek.

Vseh šest medalj so fantje osvojili v katah. Drugo leto zapored je zmagovalec turnirju v Črni gori postal Arman Hozanovič pri letnikih 2012. Med fanti, rojenimi leta 2010, sta oba Trboveljčana osvojila medaljo, Anej Hrušovar srebrno v prvem nivoju in Tian Ovnič bronasto v absolutni kategoriji vseh pasov. Pri kadetih je Borče Georgiev zasedel tretje mesto. V katah ekipno sta obe ekipi osvojili srebrno medaljo. Dečki v sestavi Anej Hrušovar, Arman Hozanovič in Tian Ovnič ter kadeti Borče Georgiev, Klemen Bizjak in Tian Ovnič.

Ob koncu tekmovanja sta bila trenerja Blaž Hribovšek in Borut Markošek zadovoljna tako z nastopi mladih tekmovalcev kot s tem, da so se prav vsi domov vrnili z osvojeno medaljo.

JS

Foto: KK Trbovlje